Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Hakkerit varastivat miljoonien ihmisten tiedot verottajalta Bulgariassa

Bulgarian kansallisen verotoimiston järjestelmästä varastettiin ihmisten nimiä, henkilötietoja sekä tulotietoja. Hakkerit saivat myös yritysten verotustietoja. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Hakkerit ovat varastaneet miljoonien ihmisten tiedot verottajalta Bulgariassa, uutisoivat useat mediat tiistaina. Brittiläinen Telegraph kertoi, että noin viiden miljoonan ihmisen tietoja päätyi vääriin käsiin.

Tietomurto on Bulgarian historian suurin. Kansallisen verotoimiston järjestelmästä varastettiin ihmisten nimiä, henkilötietoja sekä tulotietoja. Hakkerit saivat myös yritysten verotustietoja.

Bulgarian talousministeri Vladislav Goranov pyysi anteeksi kansalaisilta tietovuotoa. Pääministeri Boiko Borisov puolestaan kutsui koolle hallituksen hätäistuntoon, kun tieto kyberhyökkäyksestä oli tullut julki.

Tiedon hakkeroinnista ilmoitti medialle venäläiseksi esittäytynyt henkilö. Uutistoimistotietojen mukaan yksi epäilty on otettu kiinni tapaukseen liittyen.

Tiedot oli ilmeisesti varastettu verottajalta kesäkuun lopulla.

Bulgarian sisäministeri Mladen Marinov sanoi, että tietomurto tehtiin samaan aikaan kun Bulgaria teki päätöksen ostaa yhdysvaltalaisia F-16-hävittäjäkoneita. Marinovin mukaan hävittäjäkauppa on saattanut olla hakkeroinnin syy.

Bulgariassa on noin seitsemän miljoonaa asukasta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi