Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Italialaismedia: Mullah Krekar tuomittiin 12 vuoden vankeuteen Italiassa

Krekar oli pidätetty Norjassa marraskuussa 2016. LEHTIKUVA/AFP

Italialainen tuomioistuin on tuominnut mullah Krekarin 12 vuoden vankeuteen terrorismista, kertoo Italian yleisradioyhtiö Rai.

Pohjois-Irakin kurdialueelta kotoisin olevan Krekarin on epäilty johtaneen jihadistiverkosto Rawti Shaxia (Uusi suunta).

Syyttäjä oli vaatinut Krekarille kymmenen vuoden vankeustuomiota. Italian Bolzanossa sijaitseva tuomioistuin kuitenkin antoi Krekarille kaksi vuotta pitemmän tuomion.

Krekar aikoo valittaa tuomiosta, kertoo norjalaislehti VG. Krekarin asianajaja Brynjar Meling sanoo VG:lle, että kaikki valitusmahdollisuudet on kokeiltava.

Viisi muuta syytettyä saivat 7,5–9 vuoden tuomiot.

Krekar tuli pakolaisena Norjaan 1991

Krekar saapui Norjaan pakolaisena Irakista vuonna 1991. Sittemmin hän toimi ääri-islamilaisen Ansar al-Islam -järjestön johtajana.

Vuonna 2003 Krekar päätettiin karkottaa Norjasta, koska hänet katsottiin uhkaksi kansalliselle turvallisuudelle. Karkotuspäätöstä ei pantu toimeen, koska Norjan lain mukaan tuomittua ei voi luovuttaa maahan, jossa hänen turvallisuutensa on uhattuna.

Marraskuussa 2015 useissa Euroopan maissa tehtiin poliisioperaatioita Rawti Shax -verkostoa vastaan. Krekaria epäiltiin verkoston johtajaksi.

Loppuvuonna 2016 uutisoitiin, että Norjan poliisi oli pidättänyt Krekarin, jota syytettiin terrorismisuunnitelmista Italiassa. Norjan korkein oikeus oli linjannut, että Krekarin voi luovuttaa Italiaan. Viikkoa myöhemmin Italia kuitenkin veti pois luovutusvaatimuksensa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi