Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Media: Venäjä-tutkintaa johtanut Mueller saa lykättyä kongressin kuulemistaan viikolla

Erikoissyyttäjä Robert Muellerin oli alun perin määrä saapua kongressin valiokuntien avoimeen kuulemiseen ensi keskiviikkona. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa Venäjä-tutkintaa johtanut erikoissyyttäjä Robert Mueller on sopinut kongressin kuulemistilaisuutensa lykkäämisestä viikolla eteenpäin. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.

Muellerin oli alun perin määrä saapua kongressin valiokuntien avoimeen kuulemiseen ensi keskiviikkona. Erikoissyyttäjä kuitenkin ehdotti kuulemisen lykkäämistä. Samalla hän tarjosi mahdollisuutta kuulemisen keston pidentämiseen.

Kongressin oikeus- ja tiedusteluvaliokunnat hyväksyivät Muellerin ehdotuksen pitkällisten neuvottelujen jälkeen. Uuden suunnitelman mukaan Mueller vastaa valiokuntien kysymyksiin 24. heinäkuuta.

Mueller kommentoinut tutkintaa nihkeästi

Muellerin kuulemista on odotettu kiivaasti, sillä hän on toistaiseksi kommentoinut vain niukasti lähes kaksi vuotta kestäneen Venäjä-tutkinnan tuloksia.

Mueller ei ottanut tutkinnan loppuraportissa kantaa siihen, syyllistyikö presidentti Donald Trump oikeuden estämiseen. Sen sijaan Mueller ei löytänyt näyttöä epäilyille, että Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikampanja olisi syyllistynyt vehkeilyyn Venäjän kanssa.

New York Timesin mukaan tulevaa kongressin kuulemistilaisuutta voidaan pitää käänteentekevänä. Yhdysvaltain kongressi yrittää edelleen demokraattiedustajien johdolla saada tolkkua siihen, syyllistyikö Trump oikeuden työn haittaamiseen.

Toukokuussa Mueller kommentoi tutkintaansa lyhyesti ja sanoi, että hänen toimistonsa ei voinut sen enempää syyttää Trumpia oikeuden estämisestä kuin vapauttaa tätä epäilyistä. Kongressin odotetaan tivaavan Muellerilta lisäselvyyttä ainakin tähän asiaan.

Mueller tähdensi myös, että jos hänen toimistollaan olisi täysi varmuus siitä, ettei presidentti selvästi syyllistynyt rikokseen, he olisivat tehneet asian selväksi.

- - - - - -

Korjattu aiempaa uutista klo 10.46: Viimeisessä kappaleessa pitää olla "ettei presidentti selvästi syyllistynyt rikokseen" ei "että presidentti selvästi syyllistyi rikokseen".

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi