Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Yhdysvaltojen kongressi hyväksyi 4,6 miljardin dollarin hätäavun siirtolaiskriisin lievittämiseksi

Siirtolaislasten olot Yhdysvaltojen etelärajalla ovat olleet viime aikoina valtakunnallisen huomion kohteena. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa kongressi on hyväksynyt 4,6 miljardin dollarin eli reilun neljän miljardin euron hätäavun siirtolaiskriisin lievittämiseen maan etelärajalla. Edustajainhuone seurasi senaattia ja hyväksyi lakiesityksen, joka lähtee seuraavaksi presidentti Donald Trumpin pöydälle allekirjoitettavaksi.

Demokraattienemmistöisen edustajainhuoneen äänestyksessä lakiesitys hyväksyttiin äänin 305–102. Demokraatit olisivat halunneet tekstiin muutoksia, joilla olisi turvattu paremmin siirtolaislasten asema, mutta puolue myöntyi lopulta republikaanien tahtoon.

Edustajainhuoneen puhemiehen, demokraattien Nancy Pelosin mukaan tärkeintä on varmistaa, että lapsille on tarjolla riittävästi apua.

– Saadaksemme avun lapsille nopeimmalla tavalla hyväksymme vastahakoisesti senaatin lakiesityksen, Pelosi sanoi New York Timesin mukaan.

Lasten oloja rajalla arvosteltu hälyttäviksi

Siirtolaislasten olot Yhdysvaltojen etelärajalla ovat olleet viime aikoina valtakunnallisen huomion kohteena, sillä asiantuntijat ovat raportoineet useista puutteista Texasin raja-asemalla. Paikalla vierailleiden juristien ja lääkärien mukaan lapset olivat likaisia, nälissään ja ilman vanhempiaan.

Rajaviranomaiset ovat siirtäneet lapsia edestakaisin tilojen puutteen takia. Viranomaisilla on ollut vaikeuksia hallita tilannetta rajalla, sillä viime aikoina etenkin siirtolaisperheiden ja yksin matkustavien lasten määrä on kasvanut rajusti. Valtaosa tulijoista on lähtöisin Keski-Amerikasta, ja moni on kertonut pakenevansa kotimaansa köyhyyttä ja väkivaltaa.

Hätäavulla on tarkoitus kohentaa vastaanotto-oloja raja-asemilla ja tarjota tukea ilman vanhempiaan saapuneille alaikäisille. Republikaanien vaatimuksesta lisärahaa suunnataan myös rajaviranomaisten palkkoihin ja heille annetaan lisävaltuuksia. Demokraatit olisivat halunneet tiukentaa rahan myöntämisen ehtoja, sillä he pelkäävät presidentti Donald Trumpin käyttävän uutta lakia hyväkseen kiristääkseen otteita rajalla entisestään.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi