Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin uuden kodin remontoiminen kustansi veronmaksajille 2,7 miljoonaa euroa

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan muuttivat Frogmore Cottageen Windsoriin ennen kuin heidän esikoisensa syntyi. LEHTIKUVA/AFP

Britanniassa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin uuden kodin remontoiminen kustansi noin 2,7 miljoonaa euroa veronmaksajille. Asia selviää kuninkaallisten kulujen kirjanpidosta. Brittimonarkian viime tilivuoden kuluja esittelevä raportti julkaistiin esimerkiksi kuninkaallisten Twitter-tilillä.

Kuningatar Elisabethin pojanpoika muutti vaimoineen Frogmore Cottageen Windsoriin ennen kuin heidän esikoisensa syntyi. Poika Archie syntyi kuudes toukokuuta.

Vuonna 1801 rakennettu kiinteistö oli erotettu viideksi erilliseksi asumukseksi, mutta puoli vuotta kestäneessä remontissa se muutettiin taas yhdeksi asumukseksi.

– Kiinteistöä ei ollut remontoitu joihinkin vuosiin, ja se oli jo aiemmin korvamerkitty remontoitavaksi, kertoi monarkian kirjanpidosta vastaava Michael Stevens.

– Rakennus muutettiin takaisin yhdeksi asumukseksi, ja vanhentunut infrastruktuuri vaihdettiin, jotta kiinteistölle taattaisiin pitkä ikä.

Stevensin mukaan kuninkaalliset maksoivat itse esimerkiksi kalusteet.

Monarkian viralliset kulut tilivuodelta 2018–2019 olivat yhteensä 67 miljoonaa puntaa eli noin 75 miljoonaa euroa. Luvuista selviää myös, että kuninkaalliset käyttivät noin 26 miljoonaa euroa 463-henkisen vakituisen henkilöstön palkkoihin.

Virallisiin vieraanvaraisuuksiin ja taloudenhoitoon käytettiin noin 2,6 miljoonaa euroa, mukaan lukien 1,9 miljoonaa euroa ruokiin ja juomiin noin 160 000 vieraalle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi