Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Nälkäinen jääkarhu harhaili harvinaisen etelään Venäjällä

Noin vuoden ikäiseksi arvioitu naaraskarhu oli satojen kilometrien päässä luontaisesta elinympäristöstään. LEHTIKUVA/AFP

Venäjällä tutkijat ottivat tällä viikolla kiinni Norilskin kaupungissa Siperiassa harhailleen nälkäisen jääkarhun. Viranomaiset tiedottivat asiasta torstaina sen jälkeen, kun kuvat ruokaa etsivästä eläimestä levisivät pitkin maailmaa.

Karhu oli satojen kilometrien päässä luontaisesta elinympäristöstään. Viranomaiset arvelivat, että se on kulkenut seuduille Pohjoiseen jäämereen kuuluvan Karanmeren rannikolta.

Noin vuoden ikäiseksi arvioitu naaraskarhu painoi noin 200 kiloa. Eläinlääkärit tutkivat karhun kuntoa, ja viranomaisten mukaan sen terveydentila ei salli luontoon vapauttamista. Karhu on tarkoitus toimittaa siperialaiseen eläintarhaan, jossa sen kerrotaan saavan tarvittavaa hoitoa.

Jääkarhuhavainnot Pohjois-Venäjän asutuilla alueilla ovat lisääntyneet, kun ilmastonmuutos ja alueiden kehittyminen vähentää niiden elintilaa ja ravintoa. Tämä saa eläimet etsimään ruokaa muun muassa roskiksista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi