Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Putinin neljän tunnin tv-show sisälsi huolia toimeentulosta ja terveydestä mutta myös hiukan ulkopolitiikkaa – ja jopa valaita

Miksi palkkani on niin alhainen? Miksi lääkäriin pääsy kestää? Milloin joen yli saadaan silta? Miten uudelle asuinalueellemme saataisiin jotain palveluja?

Venäjän presidentille Vladimir Putinille vuotuisessa suorassa tv-ohjelmassa esitetyt kysymykset käsittelivät jälleen torstaina suurelta osin huolia, joiden hoitaminen ei varsinaisesti kuulune valtionpäämiehelle. Mutta Putin vastaili ja antoi samalla vaikutelman asettumisesta pienen ihmisen puolelle.

Eikä ohjelmasta puuttunut edes eläimiä. Putin sai kunniaa, kun Kauko-idästä lähetyssä suorassa insertissä todistettiin, miten osa kansainvälistäkin huomiota saaneista ja myytäväksi aiotuista valaista lähti vankeudesta kohti vapautta.

Valtaosa kysymyksistä kuitenkin pyöri toimeentulon ja perustarpeiden ympärillä. Hyvin valmistautunut Putin pudotteli prosenttilukuja ja rahamääriä todistaakseen, että useimmille ongelmille on jo ryhdytty tekemään jotain ja toivoa paremmasta on.

– Tärkeintä on lisätä työn tuottavuutta, hän tiivisti Venäjän suurimman ongelman.

Jäteongelma nousi myös esiin

Erityisen näkyvästi esiin nousi Venäjän jäteongelma, jonka olemassaolon presidentti auliisti myönsi. 15-vuotiaan vloggaajan kysyessä asiasta ruudulle lävähti kuvia suurista roskakasoista.

– Tuo on hirveää, Putin myönsi.

Eräs mies puolestaan ihmetteli, mihin sotaan Venäjä on valmistautumassa, kun televisiossa esitellään aina uusia aseita. Putin muistutti häntä, että Venäjä on vasta seitsemännellä sijalla maailman sotilasmenoissa ja itse asiassa vähentää varustelumenojaan toisin kuin muut suuret valtiot.

Lähi-idän tilannetta Putin arvioi toteamalla, että Yhdysvaltain ja Iranin ajautuminen avoimeen sotaan olisi katastrofi koko alueelle. EU:n ja Yhdysvaltain Venäjä-pakotteet ovat Putinin mukaan vahingoittaneet enemmän niitä itseään kuin Venäjää.

Draaman tunnetta ohjelmaan toi juontajan ilmoitus, jonka mukaan kyselytuntia vastaan oli tehty palveluksenestohyökkäyksiä ulkomailta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi