Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Toronto Raptorsin voittojuhlassa ammuttu – neljällä vammoja

Mestaruusparaati täytti Toronton kadut. Lehtikuva / AFP

Torontossa Kanadassa neljä ihmistä on haavoittunut ampumisessa NBA-koripallojoukkue Toronto Raptorsin mestaruusjuhlassa. Poliisin mukaan haavoittuneiden vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Toronton poliisijohtaja Mark Saunders sanoo, että kolme ihmistä on otettu kiinni. Ampuminen tapahtui Nathan Phillipsin aukiolla, jossa suuri joukko oli kokoontunut juhlimaan Raptorsin mestaruutta.

Poliisijohtajan mukaan ampuminen vaikutti vain pieneen joukkoon ihmisiä muutoin riemukkaassa juhlinnassa. Hänen mukaansa suuri enemmistö ei edes huomannut ampumista.

Paikalla oli juhlimassa yli miljoona ihmistä. Toronto Raptors voitti tällä kaudella ensimmäistä kertaa NBA-mestaruuden sen 24-vuotisen NBA-historian aikana.

Voitonjuhlat alkoivat kymmeneltä ja Raptorsin pelaajat saapuivat paikalle kahden jälkeen. Pelaajat tulivat paikalle odotettua myöhemmin, sillä väentungos oli tukkinut tiet.

Joukkue saapui paikalle kaksikerroksisilla avolavabusseilla.

Paikalla juhlissa oli puhumassa myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

NBA-mestaruus meni ensi kertaa Yhdysvaltojen ulkopuolelle

Pääseremonia keskeytettiin hetkeksi ampumisen takia, jotta joukolle voitiin kertoa, että paikanpäällä oli hätätilanne. Pian tämän jälkeen juhlallisuuksia kuitenkin jatkettiin.

Pormestari John Tory sanoo olevansa pettynyt ja varma, ettei ole ainoa, jota vihastuttaa se, että kuka tahansa voi kantaa asetta ja ladata sen muutoin iloisessa juhlassa.

– Haluan kunnioittaa ja kiittää miljoonia muita ihmisiä, jotka iloisesti ja rauhallisesti juhlivat rakastettua Toronto Raptorsia, hän sanoo.

Toronto Raptors voitti viime viikolla finaalisarjan voitoin 4–2. Toronto löi hallitsevan mestarin Golden State Warriorsin ratkaisevassa ottelussa 114–110. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun NBA-mestaruus menee Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Mestaruus oli tarjolla kanadalaisjoukkueelle jo finaalisarjan viidennessä ottelussa, mutta tuolloin Golden State onnistui nappaamaan vierasvoiton.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi