Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Venäläistutkijat: Salama iski Aeroflotin koneeseen ennen viime kuussa sattunutta hätälaskua Sheremetjevon lentokentälle

Tutkijoiden mukaan kone lähestyi kenttää liian suurella nopeudella ja oli liian painava. Kuvassa Aeroflotin lentokoneita Sheremetjevon lentokentällä Moskovassa helmikuussa 2014. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Salama iski matkustajakoneeseen rikkoen sen automaattiohjausjärjestelmän ennen koneen tuhoisaa hätälaskua toukokuussa Sheremetjevon lentokentälle Moskovassa. Venäläistutkijat kertoivat alustavista tuloksistaan perjantaina.

Aeroflot -lentoyhtiön Suhoi Superjet 100 -tyypin matkustajakone oli 5. toukokuuta lähdössä Moskovasta Murmanskiin. Jonkin ajan kuluttua lähdön jälkeen kone palasi takaisin ja teki hätälaskun. Pian laskun jälkeen kone roihahti tuleen. Koneessa oli yhteensä 78 ihmistä, joista 41 kuoli.

Silminnäkijät ovat myös kertoneet salaman iskeneen koneeseen.

Kauppa- ja teollisuusministeri Denis Manturovin mukaan automaattiohjausjärjestelmän rikkouduttua lentäjät tekivät väärän valinnan keskeyttäessään lennon ja palatessaan Moskovaan. Lentäjät olisivat voineet hänen mukaansa jatkaa lentoa tai kiertelemällä ilmassa vähentää polttoainetta ennen laskeutumista.

– Kyse on aina lentäjän valinnasta, Manturov sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Tutkijoiden mukaan kone lähestyi kenttää liian suurella nopeudella ja oli liian painava. Tutkijat eivät kuitenkaan nimenneet yhtä yksittäistä syytä turmaan. He eivät esimerkiksi sanoneet, että syynä olisi ollut lentäjien virhe, kertoi uutistoimisto Reuters.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi