Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Norja kiristää aborttilakiaan kiivaan väittelyn jälkeen – kristillisdemokraatit halusivat vielä tiukempia muutoksia

Aborttioikeuden kaventaminen on noussut maailmalla otsikoihin etenkin Yhdysvaltain osavaltioiden aborttilakien muutosten takia. Kuvassa aborttioikeuden puolustajia mielenosoituksessa Missourissa. LEHTIKUVA / AFP

Norja kiristää aborttilakiaan. Muutos koskee raskauksia, joissa sikiöitä on enemmän kuin yksi. Vastedes vaaditaan erityislautakunnan lupa, jos useampaa lasta odottava nainen haluaa abortoida jonkun sikiöistä.

Raskauden osittainen keskeytys tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaksosista toinen halutaan abortoida kehityshäiriön takia. Tällaiset abortit tehdään yleensä raskauden melko myöhäisessä vaiheessa, lähellä 12. raskausviikkoa.

Norjan parlamentti hyväksyi aborttilain muutokset kiihkeän debatin jälkeen perjantain vastaisena yönä äänin 105–64.

Abortteja enemmän kuin Suomessa

Lainmuutosta ovat ajaneet kristillisdemokraatit, jotka päättivät tulla mukaan Norjan hallitukseen kesken vaalikauden. Kristillisdemokraatit ovat vaatineet myös muita suurempia muutoksia aborttilakiin. Puolueen muut esitykset asiassa kaatuivat.

Pohjoismaista vähiten abortteja tehdään Suomessa. Norjassa raskauksia keskeytetään noin kolmasosa enemmän kuin Suomessa.

Aborttioikeuden kaventaminen on noussut maailmalla otsikoihin etenkin Yhdysvaltain lainmuutosten takia. Siellä useat osavaltiot ovat kiristäneet tuntuvasti lakejaan siitä, millä perusteilla raskaus on mahdollista keskeyttää.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi