Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Raiskattu ja hyväksikäytetty, eutanasiaa toivonut 17-vuotias hollantilaistyttö halusi lopettaa kärsimyksensä ja päätti kuolla

Raiskatuksi ja hyväksikäytetyksi joutunut hollantilaistyttö kärsi vakavista mielenterveydellistä ongelmista. Kesäkuussa hän kieltäytyi syömästä ja juomasta, eivätkä hänen vanhempansa ja lääkärinsä halunneet häntä siihen pakottaa. LEHTIKUVA / MIKKO STIg

Lapsena hyväksikäytetty ja sen jälkeen masentunut hollantilainen teinityttö on päättänyt elämänsä, kertovat useat kansainväliset tiedotusvälineet. 17-vuotias Noa Pothoven kuoli kotonaan Hollannin itäosassa. Hänen sisarensa kertoi kuolemasta sunnuntaina, kertoo Sky News hollantilaismediaan vedoten.

Pothoven on ollut julkisuudessa jo aiemmin, sillä hän on kertonut elämästään muun muassa kirjassaan. Hän on kertonut taistelustaan yrittäessään selviytyä rankoista kokemuksistaan.

Independentin mukaan Pothovenia on hyväksikäytetty useita kertoja 11-vuotiaasta lähtien ja 14-vuotiaana hänet on tiettävästi raiskattu. Näiden tapausten jälkeen hän kärsi traumaperäisestä stressihäiriöstä, masennuksesta ja anoreksiasta.

Eutanasiaan erikoistuva haagilainen Levenseindekliniek-klinikka kumosi mediassa esitettyjä väitteitä keskiviikkoiltana tiedotteessa. Klinikan mukaan Pothoven ei saanut eutanasiaa. Sen sijaan klinikka vahvistaa, että hän kuoli kotonaan kieltäydyttyään syömästä ja juomasta.

Monessa englanninkielisessä tiedotusvälineessä tapauksesta puhuttiin aluksi eutanasiana, mutta muun muassa Washington Post ja Independent olivat sittemmin korjanneet tietojaan.

Haki eutanasiaa salaa vanhemmiltaan

Pothovenin kerrotaan kuitenkin hakeneen eutanasiaa. Independent kertoo, että Pothoven lähestyi eutanasiaklinikkaa vanhempiensa tietämättä viime joulukuussa. Hänen äitinsä sai tietää asiasta löydettyään tyttärensä perheelleen kirjoittamia kirjeitä.

Hollannissa eutanasiaa voi pyytää 12 vuotta täyttänyt parantumattomasti sairas ihminen, jonka kärsimys on sietämätöntä ja joka pystyy ilmaisemaan tahtonsa. Myös vanhempien suostumus vaaditaan lapsen eutanasiaan.

Independentin mukaan Hollannissa tehtiin vuonna 2017 eutanasia noin 6 500 ihmiselle. Se oli noin 4,4 prosenttia maan kuolemantapauksista.

Instagram-seuraajat saivat jäähyväisviestin

Pothoven julkaisi jäähyväisviestinsä Instagramissa viime viikolla, kertoo The Times.

– Hengitän, mutta en enää elä, tyttö kuvaili.

Sky Newsin mukaan Pothoven kertoi päivityksessään, että hän on lopettanut syömisen ja juomisen ja on kotonaan vuoteessa perheensä ympäröimänä.

– Monien keskusteluiden ja arviointien jälkeen on päätetty, että minut päästetään lähtemään, koska kärsimykseni on sietämätöntä, Pothoven kertoi Instagram-seuraajilleen.

Pothovenin mukaan hän ei tehnyt päätöstään hetken mielijohteesta, vaan vuosien taistelun jälkeen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi