Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Venäjä vaatii Tinderiä jakamaan käyttäjätietojaan turvallisuusviranomaisille

Tinder on lisätty Venäjällä rekisteriin, jossa olevien yhtiöiden täytyy varastoida venäläisten käyttäjien tietoja kuusi kuukautta ja antaa niitä pyydettäessä viranomaisille. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Suosittu treffisovellus Tinder joutuu vaadittaessa jakamaan Venäjällä käyttäjätietojaan turvallisuusviranomaisten kanssa, kertoo Venäjän viestintäviranomainen Roskomnadzor. Määräys koskee myös sovelluksessa lähetettyjä viestejä.

Tinder on lisätty Venäjällä rekisteriin, jossa olevien yhtiöiden täytyy varastoida venäläisten käyttäjien tietoja Venäjällä kuusi kuukautta ja antaa niitä pyydettäessä viranomaisille. Jos yhtiö kieltäytyy, viranomaiset voivat sulkea sen palvelut.

Rekisterissä on kaikkiaan 175 sivustoa, mukaan lukien Venäjän suurin pankki Sberbank ja suosittu sosiaalisen median sivusto VK.

Tinder huomauttaa lausunnossaan, että rekisteriin päätyminen ei vielä tarkoita henkilökohtaisten tietojen luovuttamista venäläisviranomaisille. Yhtiö ei lausunnon mukaan ole antanut mitään tietoja maan hallinnolle.

Viranomaiset tehostaneet somen valvontaa

Venäjän viranomaiset ovat tehostaneet sosiaalisen median ja suosittujen verkkosivujen valvontaa, koska oppositio käyttää niitä aktiivisesti muun muassa mielenilmauksien järjestämiseen. Muun muassa Facebook ja Twitter ovat olleet Venäjällä viranomaisten hampaissa. Roskomnadzor on toistuvasti vaatinut sosiaalisen median jättejä noudattamaan määräystä tietojen varastoimisesta.

Viime vuoden huhtikuussa venäläinen oikeusistuin määräsi vahvasta salauksestaan tunnetun Telegram-viestipalvelun suljettavaksi. Telegram ei ollut suostunut luovuttamaan viranomaisille salausavaimiaan.

Telegramin perustaja Pavel Durov piti kieltoa perustuslain vastaisena, koska laki takaa venäläisille oikeuden yksityiseen viestintään.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi