Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Corbyn aikoo tukea uutta brexit-kansanäänestystä

Britannian työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn on taipumassa uuden brexit-kansanäänestyksen kannalle, kertoo brittilehti Mirror. Lehti kertoo, että Corbyn saattaa julkistaa kantansa jo lähipäivinä. Corbyn on pitänyt uutta kansanäänestystä yhtenä mahdollisuutena brexit-umpisolmun avaamiseksi.

Työväenpuolue menestyi huonosti sunnuntain EU-vaaleissa. Suurena syynä tähän pidetään puolueen ympäripyöreitä brexit-kantoja. Työväenpuolueen virallinen kanta tällä hetkellä on, että kaikkein mieluiten se haluaisi uudet parlamenttivaalit.

Mueller: Trumpin syyttömyydestä olisi kerrottu

Yhdysvalloissa erikoissyyttäjä Robert Mueller ilmoitti keskiviikkona, että olisi kertonut Venäjä-raportissaan, jos olisi ollut varma presidentti Donald Trumpin syyttömyydestä. Muellerin mukaan Trumpin syyttäminen ei kuitenkaan ollut vaihtoehto, koska hän toimi oikeusministeriön ohjeistuksen alaisena ja ministeriön käytännöt estävät syytteen nostamisen presidenttiä vastaan. Perustuslain mukaan istuvaa presidenttiä ei voi asettaa rikossyytteeseen, mutta kongressi voi halutessaan käynnistää viraltapanomenettelyn.

Mueller sanoi, että hänen todistuksensa kongressin edessä ei olisi sopivaa. Hänen mukaansa raportti sisältää jo kaikki löydöt, analyysit ja perustelut. Trump itse tulkitsi, ettei Muellerin lausunto muuttanut mitään.

Muellerin Venäjä-raportin mukaan Trumpin ja Venäjän vehkeilystä ennen presidentinvaaleja ei löytynyt näyttöä. Mueller ei kuitenkaan ottanut kantaa, oliko Trump syyllistynyt oikeuden estämiseen. Mueller ilmoitti jättävänsä tehtävänsä erikoissyyttäjänä.

Helvetin enkeleille maan laajuinen kielto

Alankomaissa tuomarit ovat kieltäneet Helvetin enkeleiden toiminnan koko maassa. Myös kaikki moottoripyöräkerhon Alankomaissa toimivat alaosastot on suljettava. Utrechtin kaupungissa toimiva tuomioistuin perusteli ratkaisuaan muun muassa sillä, että Helvetin enkelit ovat uhka yleiselle järjestykselle.

Kyse on Helvetin enkelien historian ensimmäisestä kokonaisen maan laajuisesta kiellosta. Moottoripyöräkerholla on noin 470 alaosastoa yli 50 valtiossa.

Kati Perälä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi