Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Isis-leirillä on 44 suomalaista

Koillis-Syyriassa sijaitsevalla Al-Holin Isis-leirillä on 44 suomalaista, kertovat viisi suomalaisnaista leirillä Ylelle.

Naiset kertoivat haluavansa lastensa kanssa Suomeen. Heidän mukaansa suomalaisista 11 on äitejä ja 33 heidän lapsiaan.

Uuden lain kautta pääsy presidentin verotietoihin

Yhdysvalloissa kongressi saattaa päästä uuden lain myötä käsiksi ainakin osaan presidentti Donald Trumpin verotietoja ilman hänen suostumustaan. New Yorkin parlamentti on hyväksynyt lain, joka mahdollistaa verotietojen antamisen kongressille, jos luovuttamiselle on olemassa määritelty ja pätevä laillinen tarkoitus. Voimaantulo vaatii vielä osavaltion demokraattikuvernöörin Andrew Cuomon hyväksynnän.

Kongressi on kiinnostunut verotiedoista, koska se tutkii Trumpin mahdollista verovälttelyä ja liiketoimia. Edustajainhuone haluaa selvittää presidentin taloudellisia kytköksiä ulkomaille. Edustajainhuone pääsi keskiviikkona hieman lähemmäs tätä tavoitetta, kun liittovaltion tuomari torjui presidentin yritykset estää finanssitietojen luovutus kongressille.

Pääministeriä epäillään EU-tukien kavaltamisesta

ANO-liikkeen johtajaa, Tshekin pääministeri Andrej Babishia ja useita hänen perheenjäseniään epäillään EU-tukien kavaltamisesta liki kahden miljoonan euron arvosta. Tshekin poliisi ilmoitti huhtikuun lopussa ehdottavansa syytteiden nostamista Babishia vastaan. Tällä hetkellä istuvalla pääministerillä on kuitenkin Tshekissä syytesuoja.

Viimeisen kuukauden ajan Tshekissä on järjestetty säännöllisesti mielenosoituksia, joissa vaaditaan oikeusministerin eroa ja itsenäisen oikeusjärjestelmän turvaamista. Tiistaina 50 000 ihmistä osoitti mieltään Prahan ydinkeskustassa vyyhdin takia.

Moni pelkää pääministerin vääristävän maan oikeusjärjestelmää, sillä Babish on aiemmin muun muassa nimittänyt mieleisiään ehdokkaita esimerkiksi poliisin johtoon.

Kati Perälä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi