Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ramaphosa 29 jatkaa presidenttinä

Etelä-Amerikan parlamentti valitsi keskiviikkona Cyril Ramaphosan maan presidentiksi. Tästä tulee Ramaphosan ensimmäinen kokonainen viisivuotinen kausi virassa. Hän on toiminut presidenttinä viime vuodesta sen jälkeen kun hänen edeltäjänsä Jacob Zuma pakotettiin ulos virasta korruptioskandaalin vuoksi. 66-vuotias Ramaphosa oli ainoa ehdokas. Hän oli ammattiyhdistysaktiivi ja merkittävä valkoisen vallan vastustaja apartheidin aikana. Sen loppupuolella hänestä tuli menestyksekäs liikemies.

May varoitti sopimuksensa hylkäämisestä

Britannian pääministeri Theresa May usutti keskiviikkona maan parlamenttia jälleen pelastamaan EU-erosopimuksensa.

– Brexitin mahdollisuudet ovat liian suuret ja epäonnistumisen seuraukset liian vakavat, jotta voisimme riskeerata viivyttelemällä lisää. Jos hylkäätte tämän, meillä on edessämme vain umpikuja ja jakautuminen, pääministeri varoitti.

May lupasi jo tiistaina kansanedustajille mahdollisuuden äänestää uuden brexit-kansanäänestyksen järjestämisestä, jos he hyväksyvät hallituksen lakiesityksen EU-erosta. Pääministeri pyrki sokeroimaan kauppoja muillakin lupauksilla.

Mayn myönnytykset raivostuttivat osan hänen oman konservatiivipuolueensa edustajista. Oppositiosta taas oltiin sitä mieltä, että ne eivät olleet riittäviä.

Britannian parlamentti on torjunut Mayn erodiilin tänä vuonna jo kolmesti. Hallitus yrittää nyt saada asian päätettyä ennen kesäkuun 20. päivää.

Entinen Suomen-lähettiläs kenties ministeriksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esittää Yhdysvaltojen entisen Suomen-suurlähettilään nimittämistä ilmavoimaministeriksi. Barbara Barrett, 68, toimi suurlähettiläänä Suomessa presidentti George W. Bushin kaudella 2008–2009. Arizonalainen Barrett on toiminut myös ilmailualan tutkimuskeskuksen Aerospace Corporationin johdossa.

Kati Perälä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi