Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Venäjä otti kiinni suomalaisen kalastusaluksen

Venäjän viranomaiset ovat ottaneet kiinni Suomen lipun alla purjehtineen kalastusaluksen, kertoo uutistoimisto Tass. Alusta epäillään salakalastamisesta Venäjän talousvyöhykkeellä.

Venäjän mukaan alus otettiin kiinni perjantaina, koska se oli kalastamassa Venäjän talousvyöhykkeellä. Alus miehistöineen ohjattiin Kaliningradin satamaan.

Alus on suomalainen, mutta sen miehistö virolainen, kerrottiin ulkoministeriön viestinnästä. Asiaa ei käsitellä varsinaisena konsulitapauksena, koska miehistö ei ole suomalainen. Suomen pääkonsulaatti Pietarissa on ollut yhteydessä Venäjän viranomaisiin. Päämääränä on, että alus miehistöineen ja lasteineen pääsisi liikenteeseen mahdollisimman pian, ulkoministeriön viestinnästä sanottiin.

Tassin mukaan aluksessa oli 7,5 tonnia kalaa.

Facebook

Rajoituksia suoriin verkko­lähetyksiin

Facebook kertoi keskiviikkona tiukentavansa suorien verkkolähetysten sääntöjä. Yhtiön mukaan Facebook Live -palvelun käyttö kielletään sellaisilta käyttäjiltä, jotka ovat jakaneet ääriajatteluun usuttavia sisältöjä. Yhtiö aikoo myös parantaa sisäistä valvontaansa, jottei väkivaltaisia tai loukkaavia videoita päätyisi nettiin.

Uudessa-Seelannissa kymmeniä ihmisiä kahdessa moskeijassa Christchurchissa ampunut mies lähetti veritekonsa suorana juuri Facebook Live -palvelun kautta.

– Uuden-Seelannin kauhistuttavien terroristihyökkäyksien jälkeen olemme pohtineet, miten voisimme estää entistä paremmin sen, ettei palvelujamme käytettäisi vihan levittämiseen, sanoi Facebookin johtoon kuuluva Guy Rosen lausunnossaan.

Maa kärsii äärimmäisestä kuivuudesta

Pohjois-Koreassa kevät on ollut vähäsateisin lähes 40 vuoteen, ja maa kärsii äärimmäisestä kuivuudesta, kertoi Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA keskiviikkona. Sen mukaan lunta tai vettä on satanut alkuvuodesta vain 54,4 millimetriä, mikä on vähiten vastaavana ajanjaksona sitten vuoden 1982.

Maan viljasadot olivat huonot jo viime vuonna, ja YK:n järjestöt varoittivat viime kuussa, että lähes puolet pohjoiskorealaisista tarvitsee kiireellisesti lisää ruokaa. Järjestöt arvioivat aiemmin, että kuivuuden kaltainen pienempikin takaisku voi pahentaa tilannetta merkittävästi.

YK:n raportin mukaan tilanne voi heikentyä entisestään touko–syyskuun aikana, jos humanitaarista apua ei toimiteta maahan tarpeeksi ja riittävän nopeasti.

San Francisco kieltää kasvojen­tunnistuksen

Yhdysvalloissa San Francisco on kieltämässä kasvojentunnistusteknologian käytön ensimmäisenä amerikkalaiskaupunkina, kertoi BBC.

Lain voimaantulon jälkeen myös kaikki uusi valvontateknologia täytyisi hyväksyttää kaupungin viranomaisilla.

Lakiesityksen kannattajien mukaan nykyinen teknologia on toiminnaltaan epävarmaa ja sen käyttö loukkaa tarpeettomasti ihmisten yksityisyyttä. Kasvojentunnistusohjelmien tiedetään toimivan epävarmasti esimerkiksi naisten tai tummaihoisten kohdalla.

Lakiesityksen arvostelijoiden mukaan teknologian kieltäminen vaikeuttaa rikosten torjuntaa ja totaalikieltoa parempi päätös olisi ollut määräaikainen kielto.

Lakiesityksestä äänestetään vielä toisen kerran ensi viikolla. Jos se hyväksytään myös tuolloin, laki astuu voimaan.

Oikeus käski esittää uusnatsien vaalimainoksen

Saksalainen äärioikeistopuolue NPD on voittanut oikeusjutun, jonka seurauksena maan yleisradion täytyy esittää yhtä sen EU-vaalimainoksista.

Saksan perustuslakituomioistuin kertoi keskiviikkona, ettei se löytänyt mainoksen uudesta versiosta pitäviä todisteita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Mainoksen esittämistä tuomioistuin perusteli sananvapaudella.

Saksan yleisradion ARD:n Berliinin-osasto RBB oli aiemmin hyllyttänyt NPD:n mainoksen.

Uusnatsipuolue NPD:llä on edustajia monien entisen Itä-Saksan kaupunkien valtuustoissa, mutta valtakunnan tasolla sen kannatus on jäänyt marginaaliseksi.

Saksan parlamentin ylähuone yritti kieltää puolueen toissa vuonna, mutta hanke kaatui perustuslakituomioistuimeen, jonka mukaan NPD oli liian merkityksetön aiheuttaakseen uhkaa demokratialle.

Pasi Rahikainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi