Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Espanjalaiset äänestävät myös paikallis- ja aluevaaleissa

Sosialistien puheenjohtaja Pedro Sanchez toivoo vaalituloksesta tukea ykkössuunnitelmalleen muodostaa vähemmistöhallitus ilman apupuolueita ja hankkia tukea laeilleen tapauskohtaisesti eri puolilta parlamenttia. LEHTIKUVA/AFP

Espanjassa on tänään äänestetty EU-vaalien ohessa paikallis- ja aluevaaleissa. Vaalit nähdään toisena kierroksena vajaan kuukauden takaisille parlamenttivaaleille, joissa sosialistit saivat selvän voiton mutta eivät parlamenttienemmistöä.

Sosialistien puheenjohtaja Pedro Sanchez toivoo vaalituloksesta tukea ykkössuunnitelmalleen muodostaa vähemmistöhallitus ilman apupuolueita ja hankkia tukea laeilleen tapauskohtaisesti eri puolilta parlamenttia. Sanchez onkin vedonnut kannattajiinsa, jotta nämä viimeistelisivät parlamenttivaaleissa tekemänsä työn.

Kovimmin Sanchezin kanssa hallitukseen on tunkemassa vasemmistopuolue Podemos, jonka kannatus on kuitenkin tuoreimmissa mielipidekyselyissä ollut laskusuunnassa.

Sosialistien odotetaan voittavan valtaosassa 12 alueesta, joissa tänään äänestetään. Erityisen mielenkiintoiset vaalit käydään pääkaupunki Madridissa, jossa valta saattaa siirtyä konservatiivipuolue PP:ltä 24 vuoden hallinnan jälkeen sosialisteille.

Äänestysprosentti oli päivällä yli kymmenen prosenttia korkeampi kuin edellisissä EU-vaaleissa vuonna 2014, mutta ei merkittävästi korkeampi kuin alue- ja paikallisvaaleissa 2015.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi