Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

SpaceX laukaisi 60 internet-satelliittia kiertoradalle

Hankkeen tarkoituksena on tarjota nopea internet-yhteys avaruudesta käsin erityisesti ihmisille, jotka ovat perinteisten maayhteyksien ulottumattomissa. LEHTIKUVA/AFP

Miljardööri Elon Muskin avaruusyhtiö SpaceX on laukaissut ensimmäiset Starlink-hankkeensa satelliitit Yhdysvaltain Floridasta. Maapallon kiertoradalle lähetettiin 60 satelliittia.

Hankkeen tarkoituksena on tarjota nopea internet-yhteys avaruudesta käsin erityisesti ihmisille, jotka ovat perinteisten maayhteyksien ulottumattomissa. Yhtiön mukaan sen avaruuspohjaista laajakaistaverkkoa voi tulevaisuudessa käyttää missä päin tahansa maailmaa.

Starlink aloittaa toimintansa, kun avaruuteen on laukaistu 800 satelliittia. Hankkeen valmistuessa satelliitteja on suunnitelmien mukaan käytössä yli 12 000 kappaletta.

Ensimmäiset satelliitit laukaistiin SpaceX:n Falcon 9 -raketilla Floridan Cape Canaveralista perjantaina aamuyöstä Suomen aikaa. SpaceX ja Elon Musk kertoivat myöhemmin Twitterissä, että kaikki satelliitit ovat toiminnassa.

SpaceX:n suunnitelmissa on tehdä Starlinkin tarjoamasta internet-yhteydestä kannattavaa liiketoimintaa, jolla rahoitetaan yhtiön Marsin-suunnitelmia.

Myös Muskin kilpailijana pidetyn miljardööri Jeff Bezosin yhtiö Amazon suunnittelee omaa internet-satelliittiverkostoaan. Hanke kulkee nimellä Project Kuiper.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi