Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Nuoret ympäri maailman toista kertaa ilmastolakossa, Helsingissä lakkoilijat vetosivat Säätytalon edessä hallitusneuvottelijoihin

Nuoret eri puolilla maailmaa vaativat perjantaina pikaisia toimia ilmastonmuutoksen estämiseksi. Vaatimuksia vauhdittaakseen nuoret olivat toista kertaa ilmastolakossa.

Berliinissä noin 5 000 opiskelijaa kokoontui ikonisen Brandenburgin portin luona. Paljon mielenosoittajia ilmastolakko keräsi myös esimerkiksi Hampurissa.

Helsingissä lakkoilijat seisoivat Säätytalon edessä, pitivät puheita ja lukivat vetoomusta ääneen megafoniin. Heidän oli määrä luovuttaa vetoomus tulevalle hallitukselle, mutta hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd.) ei ehtinyt aamukahdeksaksi sitä vastaanottamaan.

– Ilmoitin eilen, etten kerkeä siihen mennessä paikalle. Vastaus oli, että ok, että he pahoittelevat, mutta ymmärtävät, Rinne kertoi ennen neuvottelujen alkua Säätytalossa.

Ainakin vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kävivät kuitenkin tapaamassa nuoria.

Suomessa alkaa keskiviikkona viikon kestävä maailman koululaisten ilmastokokous, johon on tulossa nuoria 70 maasta. Kokoukseen osallistuu 135 oppilasta ja sata opettajaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi