Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Entinen CIA:n agentti tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan vakoilusta Kiinalle

Yhdysvaltojen turvallisuuspalveluiden työntekijät ovat aieminkin saaneet syytteitä vehkeilystä kiinalaisten tiedusteluviranomaisten kanssa. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa entinen keskustiedustelupalvelu CIA:n agentti on saanut 20 vuoden vankeustuomion vakoilusta Kiinalle. 62-vuotias mies myi tuomion mukaan kiinalaiselle tiedusteluagentille Yhdysvaltojen puolustukseen liittyvää salaista tietoa 25 000 dollarin eli yli 22 000 euron korvausta vastaan.

Rikos tapahtui Shanghaissa maalis-huhtikuussa 2017. Tuomion saanut on työskennellyt aiemmin Yhdysvaltojen armeijassa ja puhuu sujuvaa mandariinikiinaa.

– Sinun tavoitteesi on saada tietoa, minun tavoitteeni on saada rahaa, hän sanoi kiinalaisagentille lähettämässään viestissä toukokuussa 2017.

Yhdysvaltojen turvallisuuspalveluiden työntekijät ovat aiemminkin saaneet syytteitä vehkeilystä kiinalaisten tiedusteluviranomaisten kanssa.

– Tämä tapaus on osa hälyttävää trendiä, jossa Yhdysvaltojen entiset tiedusteluviranomaiset ovat Kiinan vaikutusyritysten kohteena ja pettävät maataan sekä kollegoitaan, sanoi Yhdysvaltojen apulaisoikeusministeri John Demers.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi