Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Oppositio vaatii potkuja Ruotsin sosiaaliministerille

Ruotsin oppositiopuolueet esittävät epäluottamusta sosiaalidemokraattiselle sosiaaliministeri Annika Strandhällille. Epäluottamuslause saa tukea myös punavihreää vähemmistöhallitusta tukevalta liberaalipuolueelta.

Oppositiopuolueiden mukaan Strandhäll erotti viime vuonna Kelaa vastaavan Försäkringskassan-viraston pääjohtajan Ann-Marie Beglerin vaalitaktisista ja puoluepoliittisista syistä. Maltillisen kokoomuksen aloittamaa epäluottamuslausetta tukemaan ovat ilmoittautuneet myös kristillisdemokraatit. Ruotsidemokraattien odotetaan liittyvän myös mukaan.

Epäluottamuslauseesta äänestetään valtiopäivillä näillä näkymin 28. toukokuuta.

Pääministeri Stefan Löfvenin mukaan epäluottamuslause on epätoivoinen veto oppositiopuolueilta. Hän kummastelee, miksei oppositio malta odottaa valtiopäivien perustuslakivaliokunnan selvistystä asiasta, jonka on määrä valmistua kesäkuun alussa.

Strandhäll ilmoitti Beglerin potkuista viime keväänä. Ilmoitus tuli kaikille täytenä yllätyksenä ja Strandhällin oli vaikea selittää, miksi päätös oli tehty. Begler kertoi myöhemmin halunneensa jatkaa. Beglerin mukaan sosiaalidemokraatit pelkäsivät häviävänsä vaalit sen seurauksena, että Försäkringskassan nähtiin julkisuudessa ja kansan keskuudessa byrokraattisena ja sydämettömänä virastona.

Strandhällin mukaan kyse ei ollut siitä, vaan Beglerin kyvyttömyydestä varmistaa, että ihmiset eivät joudu väliinputoajiksi kassan ja työnvälityksen väliin, kun he eivät enää ole sairaita vaan joutuvat hakemaan töitä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi