Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Yhdysvallat määräsi Magnitski-pakotteita homoja vainoavalle tshetsheeniryhmälle

Uusista pakotteista kerrottiin pian sen jälkeen, kun ulkoministeri Mike Pompeo tapasi presidentti Vladimir Putinin Sotshisssa. AFP / LEHTIKUVA

Yhdysvallat on määrännyt pakotteita viittä venäläistä yksityishenkilöä ja yhtä ryhmää vastaan ihmisoikeusrikkomusten takia.

Pakotteista kerrottiin ulkoministeriön vuotuisessa raportissa, jossa selostetaan kongressille Magnitski-lain toimeenpanoa. Laki on nimetty venäläisessä vankilassa epäselvissä oloissa kuolleen juristi Sergei Magnitskin mukaan.

Pakotteita määrättiin muun muassa Tshetshenian sisäministeriön virkamiehelle Ruslan Geremejeville, jonka epäillään sekaantuneen oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhaan. Lisäksi pakotteita asetettiin niin sanotulle Terekin nopean toiminnan joukolle ja sen johtajalle Abuzajed Vismuradoville. Ryhmän epäillään tappaneen ja kiduttaneen homoja ja muita seksuaalivähemmistöihin kuuluvia Tshetsheniassa.

Pompeo: "Suurvallat voivat edelleen tehdä yhteistyötä"

Pakotepäätös merkitsee, että niiden kohteeksi joutuneiden omaisuus Yhdysvalloissa jäädytetään ja heiltä evätään pääsy Yhdysvaltoihin.

Uusista pakotteista kerrottiin pian sen jälkeen, kun ulkoministeri Mike Pompeo tapasi presidentti Vladimir Putinin Sotshisssa. Tapaamisen jälkeen Pompeo totesi, että Yhdysvalloilla on edelleen suuria erimielisyyksiä Venäjän kanssa, mutta uskoi, että suurvallat voivat edelleen tehdä yhteistyötä Syyrian tilanteen ratkaisemiseksi ja Pohjois-Korean ydinaseriisunnan edistämiseksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi