Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Turvallisena pidetyn Whatsappin kautta asennettiin vakoiluohjelmaa

Haavoittuvuus on korjattu sovelluksen päivityksellä. Lehtikuva/AFP

Viestisovellus Whatsappin valmistajat myöntävät, että hakkerit ovat käyttäneet hyväkseen sen haavoittuvuuksia ja asentaneet sen kautta puhelimiin vakoiluohjelmaa. Haavoittuvuus on korjattu sovelluksen uudella päivityksellä.

Kyseessä on erittäin vaikeasti torjuttava vakoiluohjelma, joka voitiin asentaa puhelimeen pelkästään soittamalla siihen Whatsappin puhelusovelluksella. Ohjelma asentuu, vaikka käyttäjä ei edes vastaisi puhelimeensa, kirjoitti hakkeroinnista ensin kertonut Financial Times (FT) -lehti.

FT:n mukaan ohjelman takana on pahamaineinen israelilainen NSO-yritys, jota on jo aikaisemmin syytetty vakoiluohjelmien myymisestä aktivistien, toimittajien ja ihmisoikeusjärjestöjen vakoiluun. NSO on itse sanonut, että se valvoo tarkasti tuotteidensa myyntiä ja ne on tarkoitettu vain terrorismin ja rikollisuuden torjuntaan.

– Tutkimme aina kaikki uskottavat väitteet väärinkäytöksistä, ja ryhdymme toimiin, jos se on tarpeellista. Keinoihin kuuluu myös koko järjestelmän tekeminen toimintakyvyttömäksi, yhtiö vakuutti uutistoimisto AFP:lle toimittamassaan lausunnossa.

Whatsappia käyttää maailmanlaajuisesti arviolta 1,5 miljardia ihmistä. Sitä on pidetty turvallisempana kuin esimerkiksi Messengeriä, koska sen viestit lähetetään salattuna.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi