Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Talouskriisin vaivaama Kuuba alkaa säännöstellä kanan, riisin ja papujen kauppaa

Kuuban viranomaiset ovat ilmoittaneet aloittavansa muun muassa kanan, kananmunien, riisin, papujen ja saippuan säännöstelyn. Lehtikuva/AFP

Kuuba ryhtyy säännöstelemään monien perustarvikkeiden myyntiä, kuubalaisen uutistoimisto ACN kertoo. Kuuban viranomaiset ovat ilmoittaneet aloittavansa muun muassa kanan, kananmunien, riisin, papujen ja saippuan säännöstelyn.

Syynä ovat talousvaikeudet, sanoo kauppaministeri Betsy Diaz Velasquez. Hän syyttää ongelmista Yhdysvaltain määräämän kauppasaarron tiukentamista presidentti Donald Trumpin aikana. Ekonomistien mukaan ongelmat johtuvat kuitenkin vähintään yhtä suuressa määrin Kuuban Venezuelalta saaman avun romahtamisesta.

Kuuba tuo yli puolet elintarvikkeistaan muualta. Maatalouden uudistukset eivät Guardianin mukaan ole onnistuneet kasvattamaan tuotantoa, ja maahan on kohdistunut vuosikymmenien ajan Yhdysvaltain kauppasaarto.

Kauppojen hyllyt ovat olleet aiempaa tyhjempiä, ja esimerkiksi munia, jauhoja ja kanaa jonotetaan tuntikausia, kun niitä johonkin kauppaan ilmestyy.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi