Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Notre Dame aiotaan korjata viidessä vuodessa

Restauroinnin on arvioitu maksavan 600–700 miljoonaa euroa. Lehtikuva/AFP

Ranskassa palon tärvelemä Notre Damen katedraali aiotaan korjata viidessä vuodessa. Ranskan parlamentin alahuone kansalliskokous on hyväksynyt kiistanalaisen lain katedraalin nopeasta restauroinnista. Laki menee tässä kuussa vielä parlamentin ylähuoneen senaatin tutkailtavaksi.

Lain arvostelijat pitävät aikataulua liian tiukkana, ja kansalliskokous kävi perjantaina aiheesta 13 tunnin väittelyn ennen kuin lakialoite hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.

Kulttuuriministeri Franck Riesterin ajoi läpi esityksen hyväksymistä. Hän myönsi, että tavoite on kunnianhimoinen, mutta korjausta ei silti aiota viedä läpi hätiköiden.

Presidentti Emmanuel Macron esitti pian palon jälkeen tavoitteen, että 850 vuotta vanha kirkkorakennus korjataan viidessä vuodessa. Töiden pitäisi olla valmiit siihen mennessä, kun Pariisissa järjestetään vuonna 2024 olympialaiset.

Pariisin maamerkkeihin lukeutuva goottilaiseen tyyliin rakennettu pyhäkkö vaurioitui pahoin raivoisassa tulipalossa huhtikuun puolivälissä. Restauroinnin on arvioitu maksavan 600–700 miljoonaa euroa.

Korjaustöihin on jo nyt lahjoitettu tai luvattu yhteensä lähes miljardi euroa. Keskustelua on käyty siitä, mihin mahdolliset ylijäämävarat käytetään.

Yhden ehdotuksen mukaan niillä voitaisiin korjata muitakin rapistumassa olevia kirkkoja, joita Ranskassa riittää vähintäänkin tuhansia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi