Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Demokraatit jatkavat Trumpin verotietojen kaivelua, nyt kongressin eteen haastetaan valtiovarainministeri

Valtiovarainministeri Steven Mnuchin ilmaisi huolensa siitä, että demokraattien tavoitteena olisi vuotaa Trumpin verotiedot julkisuuteen. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen demokraatit ovat haastaneet kuultavaksi valtiovarainministeri Steven Mnuchinin presidentti Donald Trumpin verotietojen pimitykseen liittyen.

Mnuchinin haastoi kuultavaksi kongressin valiokunta, joka tutkii Trumpin mahdollista verovälttelyä ja liiketoimia. Lisäksi valiokunta haastoi kuultavaksi veroviraston asiamiehen Charles Rettigin. Haasteesta vastaa valiokunnan demokraattipuheenjohtaja Richard Neal.

– En ota tätä askelta kevyesti, mutta uskon, että tämä antaa meille parhaan mahdollisen tilaisuuden jatkaa ja saada itsellemme pyydetty materiaali, Neal totesi lausunnossaan.

Kongressin valiokunta pyysi aiemmin nähtäväkseen Trumpin viime vuosien verotietoja tutkintaansa varten. Mnuchin ilmoitti alkuviikolla viivyttelyjen jälkeen, etteivät viranomaiset voi luovuttaa tietoja, sillä vaatimukselta puuttui hänen mukaansa laillinen perustelu.

Demokraateilla on enemmistö edustajainhuoneessa, ja se on antanut heille vallan aloittaa useita tutkintoja presidentin toimista. Republikaanit ovat haukkuneet Nealin orkestroimaa haastetta poliittisesti värittyneeksi. Valtiovarainministeri Mnuchin ilmaisi huolensa siitä, että demokraattien tavoitteena olisi vuotaa Trumpin verotiedot julkisuuteen.

Mnuchinin ja Rettigin ei uskota saapuvan kongressin eteen haasteesta huolimatta. Trump on nimittäin sanonut käyttävänsä valtaansa estääkseen minkään erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkintaa liippaavan materiaalin luovuttamisen kongressille.

Toisin kuin muut viime vuosikymmenien presidentit ja presidenttiehdokkaat, Trump on myös kieltäytynyt julkistamasta verotietojaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi