Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Pidätysten määrä Yhdysvaltojen Meksikon-vastaisella rajalla jatkaa kasvuaan

Rajaviranomaiset ohjaavat ilman papereita Yhdysvaltoihin saapuvat siirtolaiset pidätyskeskuksiin, joiden majoitustilat ovat käyneet ahtaaksi tulijamäärien kasvaessa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltojen rajaviranomaiset pidättivät huhtikuussa lähes 110 000 Meksikon puolelta maahan saapunutta siirtolaista. Määrä kasvoi hieman maaliskuusta, jolloin pidätyksiä tehtiin eniten sitten vuoden 2007, uutisoi Washington Post.

Lehden mukaan luvattomien rajanylitysten määrä on yli tuplaantunut viimeisen vuoden aikana, ja tätä vauhtia vuosimäärä yltää yli miljoonaan.

Rajaviranomaiset ohjaavat ilman papereita Yhdysvaltoihin saapuvat siirtolaiset pidätyskeskuksiin, joiden majoitustilat ovat käyneet ahtaaksi tulijamäärien kasvaessa. Rajavalvontaa johtavan Carla Provostin mukaan tilanne on kärjistynyt niin pahaksi, että lisäresurssit eivät auta ellei tulijamääriä saada laskuun.

– Suurin huoleni on, että emme kykene enää vastaamaan seurauksista ja menetämme rajan hallinnan, Provost sanoi senaatin kuulemisessa.

Provostin mukaan Yhdysvaltojen etelärajan yli ilman papereita pyrkivien perheiden ja yksin matkustavien lasten määrä on kasvanut rajusti.

– Ensimmäistä kertaa koko rajavalvonnan historiassa miltei puolet pidätetyistä aikuisista huhtikuussa toi mukanaan lapsia, hän sanoi.

Presidentti Donald Trumpin hallinto on yrittänyt puuttua tilanteeseen muun muassa kiristämällä turvapaikanhakukäytäntöjä. Trump on ohjannut rajalle tuhansia sotilaita ja viime kuussa hän ryhtyi mylläämään kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeriön johtoa uusiksi.

Iso osa siirtolaisista on lähtöisin Keski-Amerikan maista, ja moni on kertonut pakenevansa kotimaansa köyhyyttä ja väkivaltaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi