Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Valkoinen talo ei luovuta Muellerin koko Venäjä-raporttia kongressille

Valkoisen talon lausunnossa tiedottaja Sarah Sanders nimitti kongressin demokraattien pyyntöä koko raportin julkistamisesta laittomaksi ja holtittomaksi. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on kieltäytynyt toimittamasta kongressille sensuroimatonta versiota erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-raportista. Valkoisen talon lausunnossa tiedottaja Sarah Sanders nimitti kongressin demokraattien pyyntöä koko raportin julkistamisesta laittomaksi ja holtittomaksi.

Jo aiemmin oikeusministeri Bill Barr oli kieltäytynyt luovuttamasta koko raporttia kongressille. Tämän vuoksi demokraatit käynnistivät prosessin, jotta oikeusministeri Barr asetettaisiin syytteeseen oikeuden halventamisesta.

Yhdysvalloissa on vellonut keskustelu Muellerin raportista siitä lähtien, kun Barr luovutti maaliskuussa kongressille nelisivuisen tiivistelmän sen päätelmistä.

Tiivistelmän mukaan tutkinta ei löytänyt todisteita siitä, että Trumpin kampanja olisi vehkeillyt Venäjän kanssa. Sen sijaan raportti ei tiivistelmän mukaan ottanut kantaa siihen, syyllistyikö presidentti oikeuden estämiseen.

Kun Muellerin osittain sensuroitu raportti julkaistiin huhtikuussa, kävi ilmi, että raportin mukaan suuri määrä todistusaineistoa puhui sen puolesta, että presidentti oli estänyt oikeutta.

Barr kieltäytyi todistamasta edustajainhuoneen oikeusvaliokunnan kuulemisessa, jossa oli tarkoitus käsitellä hänen toimiaan Muellerin Venäjä-tutkinnan tulosten raportoinnissa.

Aiemmin yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet olivat kertoneet, että Mueller oli tyytymätön siihen, miten oikeusministeri Barr esitti hänen löydöksensä tiivistelmässään. Asia kävi ilmi kirjeestä, jonka Mueller oli kirjoittanut Barrille sen jälkeen, kun tämä oli luovuttanut tiivistelmänsä kongressille.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi