Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Poliisipäällikkö: Kaikki Sri Lankan iskuihin osallistuneet joko tapettu tai otettu kiinni

Sri Lankassa kaikki pääsiäissunnuntain iskuista vastuussa olleet jihadistit on joko tapettu tai otettu kiinni, kertoi maan poliisipäällikkö tiistaina.

Poliisipäällikön mukaan muun muassa iskuista vastuussa olevan ryhmän pommiasiantuntijat ovat kuolleet. Poliisi on myös takavarikoinut löytämänsä räjähteet.

Poliisi kertoo, että sillä on hallussaan yli 70 iskuihin liittyvää henkilöä.

– Kaikki, jotka osallistuivat itsemurhaiskujen suunnitteluun tai toteuttamiseen, ovat joko kuolleet tai meidän hallussamme, poliisipäällikkö Chandana Wickramaratne sanoi.

Wickramaratne nimitettiin poliisipäälliköksi viime viikolla sen jälkeen, kun maan presidentti Maithripala Sirisena hyllytti hänen edeltäjänsä, joka presidentin mukaan ei ryhtynyt toimiin saatuaan varoituksia terroristihyökkäyksistä.

Elämä Sri Lankassa alkaa hiljalleen palautua normaaliksi. Koulut avattiin jällen maanantaina, mutta paikoin alle kymmenesosa oppilaista osallistui opetukseen, koska monen vanhemmat pelkäävät uusia iskuja.

Pääsiäisenä Sri Lankassa kolmeen kirkkoon ja kolmeen hotelliin tehdyissä iskuissa kuoli yli 250 ihmistä. Lisäksi liki 500 ihmistä haavoittui.

Iskuista epäillään paikallista ryhmittymää nimeltä Thowheeth Jama'ath (NTJ), mutta myös Isis väittää tehneensä terroriteot.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi