Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

USA lähettää joukkoja Lähi-itään – tarkoituksena antaa selvä viesti Iranille

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Boltonin antaman lausunnon mukaan joukkojen lähettäminen liittyy lukuisiin huolestuttaviin Iranista tulleisiin merkkeihin ja varoituksiin. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvallat aikoo lähettää laivaston joukkoja Lähi-itään tarkoituksenaan antaa selkeä viesti Iranille, sanoo Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton.

Boltonin antaman lausunnon mukaan joukkojen lähettäminen liittyy lukuisiin huolestuttaviin Iranista tulleisiin merkkeihin ja varoituksiin. Bolton ei tarkentanut lausunnossaan, mistä huolestuttavista merkeistä on kyse.

Asiaa tunteva yhdysvaltalaislähde kommentoi CNN:lle, että uhat kohdistuivat Lähi-idässä olevia USA:n meri- ja maajoukkoja kohtaan. Uusien joukkojen siirtämisen tarkoituksena on erityisesti estää Iranin mahdollisia sotilastoimia, lähde sanoi.

Bolton varoitti Irania, että kaikkiin Yhdysvaltoja tai sen liittolaisia kohtaan tehtyihin hyökkäyksiin vastataan armottomalla voimalla.

Lausunnon mukaan Yhdysvallat ei pyri sotaan Iranin kanssa, mutta on täysin valmistautunut vastaamaan kaikkiin mahdollisiin hyökkäyksiin.

Yhdysvaltain ja Iranin välit ovat kiristyneet presidentti Donald Trumpin kaudella. Viime vuonna Yhdysvallat vetäytyi Iranin ydinsopimuksesta. Yhdysvallat on asettanut myös Iranille talouspakotteita.

Viime kuussa maa ilmoitti lopettavansa Iranin öljyvientiä koskevat erivapaudet.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi