Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Washington Post: Guatemalalainen 16-vuotias teinipoika tuli sairaaksi USA:n rajaviranomaisten hallussa ja kuoli myöhemmin sairaalassa

Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla rajaviranomaisten hallussa ollut 16-vuotias guatemalalainen siirtolaispoika tuli sairaaksi ja kuoli myöhemmin sairaalassa, kertoo Yhdysvaltain terveysministeriö. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.

Poika oli ylittänyt rajan huhtikuussa ilman vanhempiaan. Hänelle oli tehty rajalla alustava terveystarkastus, mutta hänen vointinsa huononi pian majoituksessa, joka on tarkoitettu yksin rajaa ylittäville alaikäisille.

Paikassa majoittuu noin 1 400 alaikäistä.

Teinipoika oli jo kolmas alaikäinen siirtolaislapsi, joka on viimeisen viiden kuukauden aikana kuollut rajaviranomaisten hallussa.

Yhdysvaltojen viranomaiset eivät ole kertoneet pojan kuolinsyytä. Guatemalan ulkoministeriön mukaan pojalla oli vakava infektio aivoissaan ja hänelle tehtiin kiireellinen leikkaus ennen kuin hän kuoli.

Siirtolaisten oikeuksia ajavat tahot vaativat välitöntä tutkintaa kuolemaan johtaneista syistä.

Yhdysvalloilla on ollut vaikeuksia hallita tilannetta Meksikon vastaisella rajalla, ja maan hallinto on kertonut, etteivät siirtolaisten majoitustilat riitä kaikille tulijoille. Valkoinen talo lähetti keskiviikkona kongressille 4,5 miljardin dollarin menoehdotuksen, jolla lisättäisiin humanitaarista apua ja rajaturvallisuutta. Valkoisen talon mukaan siirtolaisten kasvanut määrä "uhkaa ihmishenkiä".

Keski-Amerikasta saapuvien siirtolaisperheiden ja ilman vanhempiaan Yhdysvaltoihin pyrkivien alaikäisten määrä on kasvanut selvästi viime aikoina. Kymmenet lapset ja aikuiset ovat sairastuneet ja heitä on hoidettu paikallisissa sairaaloissa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi