Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Yhdysvalloissa rajaviranomaiset haluavat aloittaa DNA-testit siirtolaisten sukulaisuussuhteiden todistamiseksi

Lokakuun ja maaliskuun välillä lähes 190 000 ihmistä saapui Yhdysvaltoihin perhesiteisiin perustuen ilman tarvittavia maahanmuuttodokumentteja, ilmenee tullin ja rajavalvonnan tilastoista. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain rajaviranomaiset suunnittelevat siirtolaisten DNA-testausten aloittamista arvioidakseen, ovatko rajalle tulevat aikuiset ja lapset sukua toisilleen. Asiasta kertoo kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeriö.

Viranomaisten mukaan osa aikuisista siirtolaisista on väittänyt valheellisesti joidenkin lasten olleen heidän sukulaisiaan, jotta he ovat päässeet mahaan. Uusien testien tarkoituksena on estää tämä.

Pikainen DNA-testi on tarkoitus ottaa poskesta. Jos väitteet sukulaisuussuhteesta ovat valheellisia, valehtelijoita vastaan nostetaan syytteet.

Lokakuun ja maaliskuun välillä lähes 190 000 ihmistä saapui Yhdysvaltoihin perhesiteisiin perustuen ilman tarvittavia maahanmuuttodokumentteja, ilmenee tullin ja rajavalvonnan tilastoista.

Kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeriön mukaan kyselyt ja muut tutkimukset paljastivat, että yli tuhat väitetyistä perhesiteistä ei ollut sellaisia kuin oli kerrottu.

Ministeriön virkamiesten mukaan uudessa ohjelmassa halutaan arvioida, ovatko rajalla tehtävät DNA-pikatestit järkeviä. DNA-testit keskittyvät todentamaan lapsi-vanhempi-suhteita, ei muita perhesiteitä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi