Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Sri Lankan itsemurhapommitusten ulkomaalaisten uhrien määrä tarkentui – 42 kuollutta ja 12 yhä kateissa

Noin viidesosa Sri Lankan pääsiäissunnuntain terrori-iskujen uhreista oli ulkomaalaisia. LEHTIKUVA/AFP

Sri Lankan viranomaiset ovat tarkentaneet arviotaan pääsiäissunnuntain tuhoisissa itsemurhapommituksissa kuolleiden ulkomaalaisten uhrien määrästä. Viranomaiset ovat tunnistaneet 42 ulkomaalaista kuolonuhria, minkä lisäksi 12 ulkomaalaista on yhä kateissa.

Viisi haavoittunutta ulkomaalaista on yhä sairaalahoidossa.

Eniten ulkomaalaisia uhreja oli Intiasta, jonka kansalaisista 11 kuoli iskuissa. Seuraavaksi eniten uhreja oli Britanniasta, jonka kansalaisia kuoli kuusi. Kiinalaisia kuoli neljä ja tanskalaisia kolme.

Saudi-Arabia, Espanja ja Turkki menettivät kukin kaksi kansalaistaan. Lisäksi yksittäisiä uhreja oli Bangladeshista, Japanista, Hollannista, Portugalista, Sveitsistä ja Yhdysvalloista. Lisäksi kuudella uhrilla oli useamman maan kansalaisuus.

Pääsiäissunnuntain iskuissa kuoli noin 250 ihmistä ja haavoittui noin 500 ihmistä. Ulkomaalaisista uhreista 25 ihmisen jäännökset on toimitettu kotimaihinsa.

Osa terrori-iskujen uhreista on yhä tunnistamatta. Tunnistamista on vaikeuttanut ruumiiden paha silpoutuminen, mikä vaikeutti myös uhrimäärän tarkkaa arviointia. Alun perin Sri Lankan viranomaiset arvioivat, että iskuissa olisi kuollut yli 350 ihmistä, mutta arviota pienennettiin sittemmin noin sadalla.

Useat maat ovat varoittaneet kansalaisiaan matkustamasta Sri Lankaan. Maan valtiovarainministeriö on jo arvioinut, että terrori-iskujen seurauksena turismi laskee tänä vuonna 30 prosentilla, mikä aiheuttaa valtiolle yli 1,3 miljardin euron tulonmenetykset.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi