Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Mueller-tutkintaa suojellut USA:n apulaisoikeusministeri jättää tehtävänsä toukokuussa – Rod Rosenstein on joutunut Trumpin kovan kritiikin kohteeksi

Rod Rosenstein kertoi jo viime vuonna astuvansa syrjään sen jälkeen, kun Mueller on saanut Venäjä-tutkintansa valmiiksi. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein jättää tehtävänsä toukokuussa. Rosenstein jätti presidentti Donald Trumpille kirjeen, jossa hän kertoi astuvansa syrjään toukokuun 11. päivä.

Rosenstein on tullut tunnetuksi erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan suojelijana. Vuonna 2017 Rosenstein nimitti Muellerin johtamaan tutkintaa, jossa selvitettiin, syyllistyikö Trumpin kampanja vehkeilyyn Venäjän kanssa vuoden 2016 presidentinvaalien alla. Myöhemmin tutkinnassa selvitettiin myös, syyllistyikö Trump oikeuden estämiseen erotettuaan FBI:n johtajan James Comeyn.

Muellerin nimitys oli republikaaneille yllätys. Rosenstein onkin ajoittain joutunut Trumpin ja muiden republikaanien kovan kritiikin kohteeksi puolustaessaan erikoissyyttäjän tutkinnan riippumattomuutta. Hän on ollut niiden joukossa, joita Trump on muun muassa syyttänyt toistuvasti noitavainosta.

Yhdysvaltalaismediat kertoivat Rosensteinin syrjään astumisesta jo tammikuussa. Tuolloin kerrottiin, että Rosenstein eroaa, kun uuden oikeusministeri William Barrin nimitys on vahvistettu. Näin ei kuitenkaan heti käynyt.

Jo viime vuonna Rosenstein kertoi astuvansa syrjään sen jälkeen, kun Mueller on saanut tutkintansa valmiiksi. Tutkinta valmistui maaliskuun lopulla.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi