Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Venäjä arvosteli agenttinsa tuomiota Yhdysvalloissa tekaistuksi

Kun tuomittu Marija Butina vapautuu vankilasta, hänet karkotetaan Yhdysvalloista. LEHTIKUVA / AFP / handout / Alexandria Sheriff's Office

Venäjä arvosteli perjantaina kovin sanoin Venäjän agentiksi tunnustautuneen Marija Butinan, 30, vankeustuomiota Yhdysvalloissa. Venäjän ulkoministeriön mukaan Butina tuomittiin vain, koska hän on venäläinen.

– Syytteet häntä vastaan, mukaan lukien vaikuttaminen Yhdysvaltain poliittiseen prosessiin, ovat täysin keksittyjä ja tekaistuja, ulkoministeriön lausunnossa sanottiin.

Butina sai 18 kuukauden vankeustuomion. Tuomiosta vähennetään yhdeksän kuukauden aika, jonka Butina on jo ollut tutkintavankeudessa.

Pienen venäläisen asejärjestön puheenjohtajana Butina käytti hyväkseen suhteitaan Kansalliseen kivääriyhdistykseen (NRA) ja pyrki sitä kautta luomaan yhteyksiä republikaaneihin tavoitteenaan vaikuttaa Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan.

Syyttäjien mukaan Butinan toiminta oli uhka Yhdysvalloille, vaikka hän ei pyrkinyt salaamaan toimiaan eikä ollut yhteydessä Venäjän tiedusteluelimiin.

Virallisesti Butina on Yhdysvalloissa opiskelijana.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi