Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Lentoyhtiö SAS:n lakko voi jatkua koko viikonlopun

SAS:n lentäjien lakko aiheuttaa lentojen perumisia. Lehtikuva / AFP

Pohjoismaisen lentoyhtiön SAS:n lakko voi jatkua sunnuntaihin asti, kertoo yhtiön viestintäpäällikkö Karin Nyman uutistoimisto TT:lle.

Nymanin mukaan yhtiö toivoo, että neuvottelupöytiin lentäjien kanssa voidaan palata pian. Tietoa ei kuitenkaan ole, kauanko tilanteen ratkaisu vie. Yhtiön lentäjät ovat lakossa niin Norjassa, Ruotsissa kuin Tanskassa lentäjien palkankorotusta koskevan kiistan takia.

Jos lakko kestää sunnuntaihin asti, voi se vaikuttaa viikonlopun aikana jopa 170 000 matkustajaan.

Perjantain aikana lakko vaikuttaa noin 72 000 matkustajaan. Suomessa lakko aiheuttaa tänään kahden meno-paluulennon peruuntumisen Helsinki-Vantaan lentoasemalta Tukholman Arlandaan iltapäivällä. Yhteensä siis neljä lentoa Suomen ja Ruotsin välillä peruuntuu.

Kiista palkankorotuksesta

Kiistaa käydään lentäjien työehtosopimuksesta. Työnantajaosapuolen mukaan sovintoehdotuksessa lentäjille tarjottiin joustavampi ja ennustettavampi työaika sekä muutaman prosentin palkankorotusta. Tämä ei kelvannut SAS:n lentäjille, jotka ovat vaatineet 13 prosentin palkankorotusta.

– On hyvin valitettavaa, että lentäjien lakolla on negatiivisia vaikutuksia asiakkaisiimme. SAS on valmis jatkamaan neuvotteluja, mutta jos (lentäjien) vaatimuksiin vastattaisiin, sillä olisi todella negatiivisia seurauksia yritykselle, viestintäjohtaja Karin Nyman kommentoi yhtiön tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi