Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Viron presidentti nimitti maan uuden hallituksen – oikeistopopulistit pääsivät hallitukseen

Virossa presidentti Kersti Kaljulaid nimitti tänään keskustapuolueen Jüri Rataksen toiselle kaudelleen maan pääministeriksi. Ratas johtaa uutta kolmen puolueen koalitiota, jossa mukana on ensimmäistä kertaa oikeistopopulistinen Ekre-puolue. Keskustan ja Ekren ohella hallituksen muodostaa konservatiivipuolue Isänmaa.

– Tästä ei tule pystyyn kuollutta hallitusta. Tämä on hallitus, joka rikkoo monia asioita Virossa. Se rikkoo monet budjettikliseet ja näkökulmat, jotka ovat fossiloituneet virolaiseen politiikkaan, kommentoi Ekren johtaja ja tuleva sisäministeri Mart Helme.

Hallituskoalitiolla on 56 paikkaa maan 101-paikkaisesta parlamentista. Kukin kolmesta hallituspuolueesta saa viisi ministerinsalkkua.

Ratas valittiin hallitustunnustelijaksi sen jälkeen, kun maaliskuussa vaalit voittaneen reformipuolueen Kaja Kallaksen yritys muodostaa vähemmistöhallitus kaatui parlamentin äänestyksessä.

Euroskeptisen ja maahanmuuttovastaisen Ekren rooli uudessa hallituksessa oli aikaisemmin nostattanut mielenosoituksia Virossa. Monien mielestä hallitukseen olisi kuulunut reformipuolue, joka oli vaalien suosituin puolue.

Vaaleissa toiseksi tullut keskusta kieltäytyi Kallaksen kutsusta hallitusneuvotteluihin ja liittoutui sen sijaan konservatiivien ja oikeistopopulistien kanssa, mitä kritisoitiin Virossa laajalti.

Uusi hallitus aloittaa työnsä maanantaina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi