Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Malissa ainakin 11 sotilasta kuollut epäillyssä jihadisti-iskussa

Kiihtyneet väkivaltaisuudet saivat aikaan hallituksen vastaisen mielenosoituksen Malin pääkaupungissa Bamakossa huhtikuun alussa. Lehtikuva / AFP

Länsi-Afrikan Malissa ainakin 11 sotilasta on kuollut epäillyssä jihadisti-iskussa, kertoo maan puolustusministeriö. Isku tapahtui sunnuntaina varhain aamulla maan keskiosassa. Ministeriön mukaan iskussa lisäksi haavoittui useita ja aiheutui muuta tuhoa.

Uutistoimisto AFP:n turvallisuuslähteen mukaan iskun tehneet tulivat metsästä moottoripyörillä ja kuorma-autoilla. Lähteen mukaan he muun muassa sytyttivät kulkuneuvoja palamaan.

Jihadistisotilaat ovat tehneet säännöllisesti malilaisiin ja ulkomaalaisiin joukkoihin kohdistuneita iskuja.

Viime kuussa epäilty jihadisti tappoi 21 malilaista sotilasta ja lauantaina YK:n rauhanturvaaja kuoli ja useita muita haavoittui miinan räjähdyksessä.

Muutama päivä sitten Malin hallitus erosi, ja maan presidentti Ibrahim Boubacar Keita kertoi hyväksyneensä pääministeri Soumeylou Boubeye Maigan eronpyynnön.

Syynä hallituksen eroon oli kritiikki, jota hallitus on saanut viime viikkoina maan keskiosissa kiihtyneiden väkivaltaisuuksien takia. Hallitusta on syytetty kyvyttömyydestä tilanteen rauhoittamiseen.

Parlamentissa sekä hallitus- että oppositiopuolueiden edustajat olivat antaneet epäluottamuslauseen hallitukselle.

Väkivaltaisuudet eri etnisten ryhmien ja asejoukkojen välillä ovat johtaneet viime viikkoina laajoihin mielenosoituksiin. 5. huhtikuuta kymmenettuhannet ihmiset lähtivät pääkaupunki Bamakon kaduille osoittamaan mieltään.

Erityistä suuttumusta herätti maaliskuussa Ogossagoun kylässä lähellä Burkina Fason rajaa tapahtunut joukkomurha, jossa 160 ihmistä sai surmansa. Verilöylystä on syytetty dogonien etnistä ryhmää.

Mali on kärsinyt viime vuosina islamistien aiheuttamasta epävakaudesta. Ranskan johtamalla sotilasoperaatiolla ääriryhmiä saatiin ajettua pois maan aavikkoisesta pohjoisosasta, mutta sittemmin ääriryhmät ovat saaneet jalansijaa myös maan tiheämmin asutuissa keskiosissa, jossa ne ovat sytyttäneet uudelleen etnisten ryhmien vanhoja konflikteja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi