Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Notre Damen sortuneen tornin kuparinen kukko löytyi

Viranomaisten mukaan liki satametrisen tornin huipulla ollut metalliveistos oli onneksi pudonnut etäälle tulipalon liekeistä. LEHTIKUVA/AFP

Notre Damen tulipalossa sortuneen tornin huipulla ollut kuparinen kukko on löytynyt. Ranskan kulttuuriministeriön mukaan kukko on jonkin verran vaurioitunut mutta ilmeisesti korjattavissa.

Viranomaisten mukaan liki satametrisen tornin huipulla ollut metalliveistos oli onneksi pudonnut etäälle tulipalon liekeistä.

Kukon sisällä on säilytetty Pariisin suojelemiseksi tarkoitettuja pyhäinjäännöksiä – muun muassa palaa orjantappurakruunusta, jonka uskotaan olleen Jeesuksen päässä. Kukko on myös koko Ranskan epävirallinen symboli.

Ranska laittaa arkkitehdit kilpasille: tuleeko Notre Dameen uusi torni?

Ranska järjestää kansainvälisen arkkitehtikilpailun Notre Damen katedraalin tuhoutuneen tornin korvaamiseksi. Asiasta kertoi maan pääministeri Edouard Philippe.

Philippen mukaan kilpailun avulla selvitetään, tuleeko katedraalille uutta tornia lainkaan ja jos tulee, onko se täysin uudenlainen vai identtinen tuhoutuneen tornin kanssa.

Maanantai-iltana alkanut palo aiheutti Notre Damen katedraalille pahoja vaurioita. Asiantuntijat ovat arvioineet, että katedraalin kunnostus vie ainakin vuosia ja jopa vuosikymmeniä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi