Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Britannia haluaa Facebookin estävän tykkäysnappulan käytön lapsilta – sääntöjen rikkomisesta voi seurata miljardiluokan sakko

Guardianin mukaan estettäviin toimintoihin kuuluisi muun muassa Facebookin tykkäysnappula. Lehtikuva/AFP

Britannian tietosuojaviranomainen ICO haluaa Facebookin ja muiden sosiaalisen median palveluiden estävän tiettyjen toimintojen käytön alaikäisiltä käyttäjiltä. Viranomainen on julkaissut 16 kohdan listan siitä, miten lasten suojelua voitaisiin tehostaa sosiaalisessa mediassa.

Guardianin mukaan estettäviin toimintoihin kuuluisi muun muassa Facebookin tykkäysnappula, jonka katsotaan houkuttelevan lapsia jatkamaan palvelun käyttöä. Kieltolistalle päätyisi myös Snapchatissa käytettävä Snapstreak, joka kannustaa sovelluksen päivittäiseen käyttöön.

Jos ehdotus kirjataan lakiin, ohjeistusta rikkoville yhtiöille voidaan määrätä tuntuvia sakkoja, jotka vastaisivat Guardianin mukaan enimmillään neljää prosenttia yhtiön globaalista liikevaihdosta. Facebookin kohdalla se tietäisi jopa 1,4 miljardin euron sakkoja.

Suositusten uskotaan muuttuvan sitoviksi säännöiksi ensi vuonna. Tietosuojaviranomaisen ehdotukset myös kasvattaisivat lasten yksityisyydensuojaa. ICO ehdottaa sitä, että lapsille tulisi kertoa, miten heidän vanhempansa seuraavat heidän tekemisiään sosiaalisessa mediassa.

– Tämä on verkottunut sukupolvi. Internet ja kaikki sen ihmeet ovat erottamaton osa heidän päivittäistä elämäänsä. Meidän ei pitäisi joutua estämään heiltä sen käyttöä, mutta meidän pitää vaatia, että lapsia suojellaan verkossa, kommentoi ICO:ta johtava Elizabeth Denham Guardianille.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi