Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Hollannissa pidätetty uusi epäilty Utrechtin ampumisen vuoksi

Kolme ihmistä kuoli ja seitsemän haavoittui ampumisessa raitiovaunussa maanantaina. LEHTIKUVA/AFP

Hollannin poliisi on pidättänyt uuden epäillyn Utrechtin raitiovaunuampumisen takia. Syyttäjien mukaan 40-vuotias mies otettiin kiinni Utrechtissa ja hänen osuuttaan tapahtumiin tutkitaan vielä.

37-vuotias pääepäilty on yhä pidätettynä. Hänen odotetaan tulevan oikeuden eteen myöhemmin tällä viikolla.

Kolme ihmistä kuoli ja seitsemän haavoittui ampumisessa raitiovaunussa maanantaina. Ampumisessa kuolivat 19-vuotias nainen sekä 28- ja 49-vuotiaat miehet.

Poliisi sai epäillyn ampujan kiinni kahdeksan tuntia kestäneiden etsintöjen jälkeen. Turkkilaissyntyinen mutta vuosikausia Hollannissa asunut mies on syyllistynyt aiemmin useisiin pikkurikoksiin ja muutamiin vakavampiinkin rikoksiin.

Motiivi ei vielä ole tiedossa, mutta poliisi suhtautuu vakavasti terroriteon mahdollisuuteen. Terrorismiin viittaavat muun muassa pakoautosta löytynyt kirje ja tekotapa, poliisi tiedottaa.

Joidenkin mediatietojen mukaan tapauksen taustalla olisi ollut perheriita. Poliisi kertoi kuitenkin, että se ei ole löytänyt yhteyttä pääepäillyn ja uhrien välillä.

Poliisin mukaan ampuminen tapahtui raitiovaunussa 24 Oktoberplein -nimisen pysäkin luona. Ampumisen jälkeen mies kaappasi paikalta auton ja pakeni sillä. Auto löydettiin iltapäivällä hylättynä.

Hollanti on saanut tuenosoituksia ympäri maailmaa, muun muassa Yhdysvalloista, EU:sta ja Venäjältä. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan maan tiedustelupalvelu perehtyy hyökkäykseen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi