Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Guaido kutsuu venezuelalaiset kaduille, jotta USA:n ruoka-apu saataisiin maahan

Tonneittain Yhdysvaltojen ruoka-apua odottaa Kolumbian rajalla, koska avustuksia ei ole päästetty Venezuelaan. LEHTIKUVA / AFP

Venezuelan oppositiojohtaja Juan Guaido kutsuu kansalaisia maanlaajuisiin mielenosoituksiin ensi viikolla Yhdysvaltojen apulähetysten saamiseksi maahan. Mielenilmauksilla tuettaisiin vapaaehtoisia, joiden on määrä lähteä Kolumbian rajalle hakemaan ruoka-apua.

– Tämä ei tule tapahtumaan pelkästään rajalla, jossa vapaaehtoisten liike tulee olemaan, vaan myös eri puolilla maata kaupungeissa, joissa osoitetaan mieltä 23. helmikuuta hätäavun saamiseksi maahan, sanoi Guaido tuhansille kannattajilleen.

Tonneittain Yhdysvaltojen ruoka-apua odottaa Venezuelan rajalla pääsyä maahan. Venezuelan presidentti Nicolas Maduro on sulkenut rajat avulta, koska hänen mukaansa Yhdysvallat käyttää sitä verukkeena hyökätäkseen Venezuelaan.

Guaidon mukaan 600 000 ihmistä olisi ilmoittautunut vapaaehtoisiksi, jotta apu saataisiin rajalta kansalaisten käyttöön.

Venezuela on ajautunut vakavaan talouskriisiin, minkä seurauksena miljoonilla venezuelalaisilla on puutetta ruuasta ja lääkkeistä. Arviolta 2,3 miljoonaa ihmistä on paennut maasta vuoden 2015 jälkeen, kertoo YK.

Maduro: Emme ole kenenkään kerjäläisiä

Maduro arvosteli perjantaina kovin sanoin Yhdysvaltojen apuun turvautumista. Hän kertoi Venezuelan ostaneen huomattavan määrän ruokaa ja lääkkeitä hänen ulkomaalaisilta liittolaisiltaan Kiinalta, Venäjältä ja Kuubalta.

– Me maksoimme siitä omilla rahoillamme, koska emme ole kenenkään kerjäläisiä, Maduro sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoitti tällä viikolla uudestaan Maduroa, että "kaikki vaihtoehdot" ovat pöydällä, mukaan lukien sotilaallinen väliintulo. Perjantaina Yhdysvallat ilmoitti asettavansa pakotteita viidelle Maduron lähipiiriin kuuluvalle virkamiehelle.

Guaido julisti itsensä väliaikaiseksi presidentiksi tammikuussa ja yli 50 valtiota on tunnustanut hänet maan johtajaksi. Maduro ei ole kuitenkaan suostunut luopumaan vallasta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi