Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Huumeparoni El Chapo todettu syylliseksi – Sinaloan kartellin entistä johtajaa odottaa elinkautinen vankeus

Joaquin "El Chapo" Guzmania odottaa luultavasti elinkautinen vankeus. LEHTIKUVA / AFP

Meksikolainen huumeparoni Joaquin "El Chapo" Guzman on todettu syylliseksi useisiin rikoksiin. Häntä odottaa elinkautinen vankeus.

Päätöksen teki newyorkilainen valamiehistö usean kuukauden oikeudenkäynnin ja kuuden päivän pohdinnan jälkeen. Todistusaineistoa kertyi yli 300 000 sivun ja ainakin 117 000 äänitteen edestä.

Sinaloan kartellia johtanut Guzman, 61, tuomittiin muun muassa 155 000 kokaiinitonnin ja muiden huumeiden salakuljettamisesta Yhdysvaltoihin 25 vuoden aikana. Lisäksi hänet tuomittiin laittomasta aseiden hallussapidosta ja rahanpesusta.

Guzman luovutettiin Yhdysvaltoihin viime vuonna. Tätä ennen hän pakeni vankilasta kahdesti Meksikossa, kerran pyykkikärryssä ja kerran suihkunurkkaukseen kaivetun tunnelin kautta. Hän jäi lopulta kiinni 2016, kun hän halusi tehdä elokuvan elämästään ja oli sen tiimoilta yhteydessä elokuvatuottajiin ja näyttelijöihin.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Sean Penn halusi haastatella Guzmania Rolling Stone -lehden artikkelia varten. Viidakossa piileskelleen Guzmanin yhteydenpito Penniin ja muihin elokuva-alan ihmisiin auttoi viranomaisia jäljittämään hänet.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi