Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Pentagon varoittaa Venäjän ja Kiinan uhkaavan Yhdysvaltojen satelliitteja

Presidentti Donald Trumpin hallinto on korostanut satelliittien turvaamista ja niiden kehittämistä maan puolustuspolitiikassa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan Venäjä ja Kiina pyrkivät haastamaan Yhdysvaltojen asemaa avaruudessa kehittämällä aseita, joilla voi häiritä ja tuhota Yhdysvaltojen satelliitteja. Maanantaina julkaistusta Pentagonin raportista uutisoi muun muassa CNN.

Yhdysvaltojen satelliiteilla on keskeinen rooli muun muassa navigoinnissa, aseiden ohjaamisessa ja tiedustelutiedon keräämisessä. Satelliitit keräävät myös tietoa vieraiden valtioiden ohjusten laukaisemisesta.

Presidentti Donald Trumpin hallinto on korostanut satelliittien turvaamista ja niiden kehittämistä maan puolustuspolitiikassa. Pentagonin raportti selvittää Venäjän, Kiinan, Iranin ja Pohjois-Korean toimintaa avaruudessa.

– Etenkin Kiina ja Venäjä kehittävät useita tapoja hyödyntää Yhdysvaltojen oletettua riippuvuutta avaruuspohjaisista järjestelmistä ja haastavat Yhdysvaltojen asemaa avaruudessa, raportti kertoo.

Raportin mukaan Kiina ja Venäjä kehittävät todennäköisesti laseraseita, joilla voidaan häiritä tai vahingoittaa satelliitteja ja niiden sensoreita.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi