Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

"Maailman yksinäisin sorsa" kuoli

Niue on piskuinen, autonominen saari, joka sijaitsee Tyynellämerellä noin 2 400 kilometriä Uudesta-Seelannista. Niuen saarella Tyynellämerellä ei ollut sorsia, ennen kuin Trevor ilmestyi sinne viime vuonna. LEHTIKUVA/AFP/Handout

Kaukaiselle trooppiselle saarelle eksynyt, maailman yksinäisimmäksi sorsaksi kutsuttu Trevor-sorsa on kuollut. Niuen saaren viranomaiset vahvistivat suru-uutisen maanantaina.

Niue on piskuinen, autonominen saari, joka sijaitsee Tyynellämerellä noin 2 400 kilometriä Uudesta-Seelannista. Saarella ei ollut sorsia, ennen kuin Trevor ilmestyi sinne viime vuonna ilmeisesti myrskytuulten kuljettamana.

Sinisorsasta tuli kuuluisuus 1 600 asukkaan saarella, ja sen kotilammikosta maamerkki. Viikonloppuna Trevorille omistettu Facebook-sivu kertoi, että koirat olivat hyökänneet sorsan kimppuun ja tappaneet sen.

– Trevoria tullaan kaipaamaan, monet rakastivat sitä, sanoi Niuen kauppakamarin johtaja Rae Findlay Australian yleisradioyhtiölle.

Myös Uuden-Seelannin parlamentti lähetti surunvalittelunsa Trevorin kuoleman johdosta. Niue on Uuden-Seelannin itsehallinnollinen liitännäisvaltio, ja niuelaiset ovat Uuden-Seelannin kansalaisia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi