Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ainakin kolme kuoli ja kymmeniä loukkaantui kaasuräjähdyksessä Pariisin keskustassa – palokunta oli paikalla vuodon vuoksi

Räjähtäneessä rakennuksessa on muun muassa toimistotiloja. LEHTIKUVA/AFP

Voimakas kaasuräjähdys vavisutti rakennuksia Pariisin keskustassa lauantaina. Viranomaisten mukaan räjähdyksessä kuoli kaksi palomiestä ja espanjalainen nainen, lisäksi kymmeniä ihmisiä loukkaantui.

Räjähdys tapahtui Rue de Trévise -kadulla yhdeksännessä kaupunginosassa noin kello yhdeksältä aamulla paikallista aikaa. Paloviranomaiset olivat saaneet ennen räjähdystä ilmoituksen kaasuvuodosta alueella, joten rakennuksen sisällä oli tapahtumahetkellä palomiehiä. Rakennuksen räjähtäneessä pohjakerroksessa sijaitsee ainakin leipomo ja ravintola.

Paikalle saapunut Ranskan sisäministeri Christophe Castaner kertoi, että liki 200 palomiestä oli sammuttamassa räjähdyksen sytyttämää tulipaloa ja evakuoimassa asukkaita. Paikalle hälytettiin myös kaksi helikopteria, joilla loukkaantuneita kuljetettiin sairaalaan. Pariisin syyttäjänviraston mukaan loukkaantuneita on lähes 50, joita kymmenen sai vakavia vammoja.

Sosiaalinen media täyttyi heti turman jälkeen kuvista onnettomuuspaikalta. Niissä näkyy tuhoutuneen ja osittain liekeissä olevan rakennuksen lisäksi muun muassa pahasti vaurioituneita autoja ja kaikkialle levinnyttä lasia ja kivimurskaa.

"Ovet paiskautuivat saranoiltaan"

Onnettomuuspaikan lähellä asuva Claire Sallavuard kertoi heränneensä räjähdyksen paineaaltoon.

– Kaikki asunnon ikkunat särkyivät ja ovet paiskautuivat saranoiltaan. Jouduin kävelemään oven ylitse päästäkseni ulos huoneesta. Lapset olivat paniikissa, koska eivät päässeet ulos huoneestaan, Sallavuard kertasi.

– Palomiehet neuvoivat meitä lähtemään ulos, mutta hissikuilu oli vaurioitunut, siellä ei ollut kaiteita, ei mitään, paitsi liikaa savua.

Matkalaukkuja raahaavia turisteja evakuoitiin kymmenittäin onnettomuuspaikan lähistön hotelleista. Alue on shoppailijoiden suosiossa, ja siellä liikkuu runsaasti niin paikallisia kuin turistejakin.

Pariisilaiskodeissa kaasua käytetään yleisesti lämmitykseen ja ruuanlaittoon, mutta vuodoista aiheutuu harvoin räjähdyksiä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi