Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ruotsin keskusta antoi odotetusti tukensa Löfvenin hallitussuunnitelmille

Stefan Löfvenillä on keskustan kannatus uudeksi pääministeriksi. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Ruotsissa keskustapuolue tukee sosiaalidemokraattien puheenjohtajaa Stefan Löfveniä pääministeriksi, kertoo keskustan puheenjohtaja Annie Lööf.

Keskustan puoluehallinto päätti asiasta tämänpäiväisessä kokouksessaan. Päätös oli odotettu, sillä keskustajohtaja Lööf ilmoitti tuestaan Löfvenille jo eilen. Lööf kertoi myös puoluejohdon ja valtiopäiväryhmän enemmistö olevan ratkaisun takana.

– Nyt alkaa koeaika, jolloin sosiaalidemokraattien pitää näyttää, että he voivat tehdä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa, Lööf sanoi ratkaisun selvittyä.

Liberaalipuolueen johto ja valtiopäiväryhmä tukevat Stefan Löfveniä pääministeriksi, sanoo liberaalien johtaja Jan Björklund.

Puoluejohto suosittelee, että liberaalien puoluehallinto hyväksyisi huomenna sosiaalidemokraattien, ympäristöpuolueen ja keskustan tekemän sopimuksen. Liberaalit ovat olleet sopimuksen suhteen pahasti jakautuneita.

Löfven on muodostamassa hallitusta ympäristöpuolueen kanssa. Suunnitelman mukaan keskusta ja liberaalit auttaisivat Löfvenin pääministeriksi äänestämällä tyhjää ensi viikon äänestyksessä valtiopäivillä. Lisäksi puolueet tekisivät hallituksen kanssa budjettiyhteistyötä.

Valtiopäivien on määrä äänestää uudesta pääministeriehdokkaasta keskiviikkona. Jos pääministerin valinta epäonnistuu, edessä on enää yksi äänestys 23. tammikuuta.

Syksyn vaaleissa kumpikaan poliittinen blokki – punavihreät ja porvariallianssi – ei saanut enemmistöä valtiopäiville. Kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi nousi ruotsidemokraatit.

Ruotsin vaaliviranomainen on suositellut, että mahdolliset uudet vaalit pidettäisiin 7. huhtikuuta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi