Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Syyrian valtiollisen uutistoimiston lähde: Syyrian ilmapuolustus on ampunut alas Israelin ohjuksia

Syyrian ilmapuolustus on ampunut alas Israelin ohjuksia myöhään perjantaina, kertoo sotilaslähde Syyrian valtiolliselle uutistoimisto Sanalle. Lähteen mukaan Syyria onnistui pysäyttämään suurimman osan Israelin sotilaslentokoneista ampumista ohjuksista. Lähteen mukaan ainoastaan liikenneministeriön varasto Damaskoksen lentokentällä sai osuman.

Syyrian sotaa tarkkailevasta Syrian Observatory for Human Rights -järjestöstä sanotaan, että kaksi Iranin joukkojen ja Hizbollah-liikkeen sotilastukikohtaa ovat olleet iskujen kohteena.

Järjestön mukaan alueet ovat lähellä lentokenttää Kiswehin alueella eteläisessä Damaskoksessa.

Israel on useasti aiemminkin pommittanut Syyriaa. Israel on aikaisemmin pommittanut Syyriassa kohteita, joiden se sanoo olevan yhteydessä Iraniin tai Iranin tukemaan libanonilaiseen Hizbollah-järjestöön.

Syyrian hallinto kertoi myös joulukuun lopussa ampuneensa alas Israelin ohjuksia lähellä pääkaupunkia Damaskosta. Syyrian valtion uutistoimisto Sana kertoi armeijan ilmatorjunnan pudottaneen ohjuksia, joita israelilaislentokoneet olivat ampuneet Libanonin ilmatilasta. Israel puolestaan sanoi tuolloin suojelleensa itseään ilmatorjuntatulelta.

Armeijan mukaan kolme sotilasta haavoittui ja ammusvarasto vaurioitui.

Israelin armeija kertoi tiedotteessaan joulukuussa, että sen ilmapuolustusjärjestelmä laukesi, kun Syyriasta ammuttiin ilmatorjuntaohjus. Kukaan israelilainen ei haavoittunut.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi