Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Puolueet vahvistavat: Ruotsissa kaksi hallitusvaihtoehtoa

Hallitusta on Ruotsissa yrittänyt saada kokoon muun muassa sosiaalidemokraattien Stefan Löfven. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Ruotsissa ratkaistaan hallituskysymystä kahden vaihtoehdon välillä. Puolueiden kotisivuilla julkaistujen ehdotusten mukaan tarjolla ovat joko sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen tai maltillisen kokoomuksen ja kristillisdemokraattien muodostama vähemmistöhallitus.

Ehdotusten mukaan keskustapuolue ja liberaalit eivät vastustaisi joko sosiaalidemokraattien johtajan Stefan Löfvenin tai kokoomuksen johtajan Ulf Kristerssonin valintaa uudeksi pääministeriksi ensi viikon äänstyksessä. Keskustan ja liberaalien odotetaan päättävän linjastaan viikonvaihteessa.

Ruotsin keskustapuolueen johtaja Lööf kannattaa Löfveniä pääministeriksi

Ruotsissa keskustapuolueen puheenjohtaja Annie Lööf kannattaa sosiaalidemokraattien johtajaa Stefan Löfveniä uudeksi pääministeriksi. Löfven muodostaisi hallituksen yhdessä ympäristöpuolueen kanssa.

– Tämä ei ole se ratkaisu, jonka olisimme mieluiten nähneet, mutta se on paras mahdollinen vaikeassa tilanteessa, Lööf sanoi tiedotustilaisuudessa.

Keskusta ja liberaalit auttaisivat Löfvenin pääministeriksi äänestämällä tyhjää ensi viikon äänestyksessä valtiopäivillä. Lisäksi puolueet tekisivät hallituksen kanssa budjettiyhteistyötä. Puolueet päättävät linjastaan lopullisesti viikonlopun aikana.

Lööfin mukaan toista vaihtoehtoa, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien hallitusta, vastaan puhui se, ettei sitä olisi voitu muodostaa antamatta ruotsidemokraateille vaikutusvaltaa politiikkaan.

Lööfin mukaan myöskään vasemmistopuolueelle ei aiota antaa vaikutusvaltaa hallituksen linjaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi