Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Brasilia marssitti armeijan palauttamaan kurin Fortalezaan – ryöstelevät rikollisjengit ovat hallinneet kaupunkia viime päivien ajan

Brasilialaislehti O Povon valokuvassa palomiehet sammuttavat palavia autoja jengiväkivallan koettelemassa Fortalezassa 3. tammikuuta. LEHTIKUVA / AFP / O POVO

Brasiliassa satoja sotilaita on lähetetty partioimaan koillisen Fortalezan kaupungin kaduille, jotka ovat olleet viime päivien ajan ryöstelevien rikollisjengien hallussa. Rikolliset ovat ryöstelleet kaupungissa muun muassa kauppoja, pankkeja ja linja-autoja. Tämän vuoksi kaupungin asukkaat ovat pääosin pysytelleet kotonaan ja isoimmat tiet ovat autioituneet.

Viranomaisten mukaan viikon loppuun mennessä kaupungin katuja turvaamassa pitäisi olla 300 sotilasta. Tähän mennessä noin 50 epäiltyä ryöstelijää on otettu kiinni.

Syy ryöstelyn ryöstäytymiseen käsistä on vielä epäselvä, mutta mediatietojen mukaan ryöstelyn ja väkivallan aalto sai alkunsa, kun kaksi kilpailevaa rikollisryhmää yhdistivät voimansa protestoidakseen maan uusia vankilakäytäntöjä vastaan. Esimerkiksi matkapuhelinten käyttöä on alettu estää signaalihäirinnällä eikä vankeja enää jaotella vankiloiden osastoihin jengijäsenyyksien mukaan.

Järjestyksen palauttaminen Fortalezaan on uuden, kovia otteita uhonneen presidentin Jair Bolsonaron ensimmäinen testi. Bolsonaro on luvannut laittaa rikolliset kuriin muun muassa laajentamalla tuliaseita käyttävien sotilaiden ja poliisien immuniteettia lain edessä sekä höllentämällä aselakeja, jotta "hyvät" ihmiset voivat puolustautua paremmin rikollisia vastaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi